Pārlekt uz galveno saturu

Ukrainas universitātes ieinteresētas sadarbībā ar LLU

Attēla autors: Everita Pāne

10. decembrī LLU viesojās Ukrainas pašvaldību delegācija, kuras sastāvā bija arī divu Ukrainas universitāšu pārstāvji, lai iepazītos ar universitāti un pārrunātu sadarbības iespējas.

LLU rektore Irina Pilvere tikās ar Ukrainas Nacionālās dzīvības un vides zinātnes universitātes un Luganskas Nacionālās lauksaimniecības universitātes pārstāvjiem. Šajā nedēļā LLU attālināti noslēgusi sadarbības līgumu ar pirmo no tām un plāno paplašināt Erasmus+ mobilitātes iespējas, taču sadarbība tika pārrunāta arī ar Luganskas universitāti. Lai gan tā šobrīd karadarbības dēļ ir evakuēta uz Harkovu, studiju process tiek nodrošināts un zinātnieki meklē iespējas kopīgiem pētniecības projektiem ar līdzīgas specializācijas universitātēm no tuvajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, un LLU ir viena no viņu prioritātēm.

Viesi atzinīgi novērtēja universitātes ieguldījumus infrastruktūrā un studentu iespējas nodarbību laikā gūt ne tikai teorētiskas zināšanas, bet arī praktisku pieredzi. Interese tika izrādīta arī par mūžizglītības kursu iespējām universitātē un tās sadarbību ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru.

Ukrainas pašvaldību delegācija ieradusies Latvijā, lai iepazītos ar pieredzi lauksaimniecības konsultāciju jomā un izvēlētos labāko lauksaimnieku izglītošanas modeli savā valstī. Tajā pārstāvēti Lauksaimniecības ministrijas, pašvaldību savienības un universitāšu darbinieki. LLU bija viena no viņu apmeklējuma vietām. Sanāksmē piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra pārstāvji.

 

Pievienots 11/12/2015