Pārlekt uz galveno saturu

LZA apbalvojusi 2015. gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu autorus

Attēla autors: No LZA

19. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) notika svinīgs pasākums, lai godinātu 2015. gada nozīmīgāko zinātnisko sasniegumu autorus, tostarp LLU zinātnieces.

Latvijas izcilāko zinātnieku vidū, apbalvojumu saņēma arī LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātnieces Dr.sc.ing. Ilga Gedrovica , Dr.sc.ing. Sandra Muižniece-Brasava un SIA "Milzu!" valdes loceklis Enno Ence, par zinātniski pamatotu ar šķiedrvielām bagātinātu graudaugu pārslu izstrādi. Pārslas izgatavotas no Latvijas reģionam tipiskajiem graudaugiem un reģistrētas ar preču zīmi „MILZU!"

Detalizēta informācija par visiem zinātnes sasniegumiem pieejama LZA mājas lapā:   http://www.lza.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=3008&Itemid=87

Tāpat pasākuma ietvaros Dr.oec. Sandijai Zēvertei-Rivžai piešķirts LR Zemkopības ministrijas atzinības raksts. Apbalvojumu jaunā zinātniece saņēma par Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku 25.kongresa norises sekmēšanu un kongresa rakstu krājuma "Ziemeļu skatījums uz ilgtspējīgu  lauku attīstību" sagatavošanu. Atzinības rakstu pasniedza LR Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Armands Krauze.

 

Pievienots 19/02/2016