Pārlekt uz galveno saturu

Studijas Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki (ATEITH), Grieķijā

Studiju joma: Ekonomika

Erasmus+

Vienmēr ir bijusi vēlēšanās paplašināt savu redzesloku, iegūstot jaunas zināšanas, iemaņas un pieredzi kādā no Eiropas valstīm. Tāpēc es, Linda, un mana draudzene Laima izlēmām izmantot lielisko iespēju doties studēt Erasmus+ apmaiņas programmā uz Grieķiju, Salonikiem (Thessaloniki).

Saloniki ir otra lielākā pilsēta Grieķijā, kas atrodas Egejas jūras krastā. Tā ir sena pilsēta ar bagātīgu vēstures mantojumu. Dzīvojām netālu no centra, apmēram divu minūšu attālumā no jūras krasta. Saloniki tiek dēvēta par jauniešu pilsētu, tāpēc slava par pilsētas nakts dzīvi ir izplatījusies tālu aiz Grieķijas robežām. Te ir ļoti daudz naktsklubu, bāru un diskotēku, izklaides veidu jebkurai gaumei un temperamentam. Šī pilsēta, kas katru vakaru atdzīvojas, kļūst vēl jautrāka un ļaužu pilna.

Erasmus studentu dzīve Salonikos vienmēr ir jautru un aizraujošu notikumu pārpildīta, jo tur darbojas ESN (Erasmus Student Network) organizācija, kas katru nedēļu rīko dažādus pasākumus: ekskursijas, tematiskās ballītes, deju vakarus, tavernu naktis, internacionālās vakariņas un daudz, daudz ko citu. Esot tur kopā ar vēl 600 citiem Erasmus studentiem, katra diena un katra nakts Salonikos vienmēr izvērtās piedzīvojumiem bagāta. Esam ieguvušas lieliskus draugus no daudzām pasaules valstīm, sākot ar ASV un beidzot ar Indiju. Šķiet, ka tagad varam doties ceļot pa visu pasauli un vienmēr būs kāds, kuru obligāti jāapciemo.

Kā jau katram studentam pienākas, arī mums bija jāapmeklē augstskola, lai iegūtu jaunas zināšanas un apgūtu nepieciešamos studiju kursus. Pasniedzēji bija ļoti pretimnākoši, ar viņiem vienmēr visu varēja sarunāt. Lekcijas parasti nebija garas, tāpēc atlikušajā dienas daļā varēja izbaudīt pilsētas burvību. Kopumā studiju process Grieķijā mūs apmierināja.

Tā kā mums bija daudz brīvā laika, tad to varējām izmantot ceļojot. Viens no mūsu spilgtākajiem ceļojumiem bija uz brīnišķīgo Romu, kas paliks atmiņās vēl ilgi. Šī ir pilsēta, kur ir vērts atgriezties vēl un vēl. Pabijām arī Grieķijas galvaspilsētā Atēnās, kā arī mazāk apdzīvotās vietās kā Meteora, kas lika aizraut elpu, jo bija sajūta, ka atrodamies mazā pasaku zemē.

Grieķija ir tā zeme, kuru mēs rekomendētu kā vienu no labākajām izvēlēm Erasmus+. Garlaicīgi nebūs, varat būt droši. Iegūsiet pieredzi visai dzīvei!                                                                                                

Linda Roze, Laima Kodore, LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte

2014./2015. studiju gads

Pievienots 09/04/2016