Pārlekt uz galveno saturu

''Kalve'' atklāj jauno Austrumeiropas sieviešu basketbola līgas sezonu

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tautas deju ansamblis «Kalve» savu 70. sezonu sāk ar nozīmīgu pasākumu – ar dalību Austrumeiropas sieviešu basketbola līgas (EEWBL) sezonas atklāšanas ceremonijā.

23. septembrī Rīgā, «Electrum» Olimpiskajā centrā tika atklāta jaunā Austrumeiropas sieviešu basketbola līgas sezona. TDA «Kalve» tika uzaicināta atklāt pasākumu ar H.Tangijevas-Birznieces Gatves deju. Tas vienlaikus bija «Kalves» pirmais sezonas koncerts un ugunskristības vairākiem jaunajiem kolektīva dejotājiem.

EEWBL otrajā sezonā piedalās 12 komandas no deviņām valstīm, tai skaitā, Krievijas, Polijas un Turcijas. Dalībnieču vidū ir trīskārtējās Eiropas kausa ieguvējas «Dynamo Moscow», divkārtējās Eirolīgas vicečempiones «Basket 90 Gdynia» un FIBA Eirolīgas «Četru fināla» dalībnieces «Good Angels Košice».

Par līgas dalībnieču meistarību liecina fakts, ka komandu sastāvos pieteiktas 14 basketbolistes un treneres ar Olimpisko spēļu pieredzi, kā arī 11 WNBA spēlētājas. «Istanbul Universitesi» rindās Rīgā ieradusies Latvijas valstsvienības spēka uzbrucēja Aija Putniņa, Latvijas klubu sastāvos iekļautas vēl 24 latviešu spēlētājas.

 

Pievienots 26/09/2016