Pārlekt uz galveno saturu

Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV forumā informēs par veiktajiem pētījumiem Latvijas tautsaimniecībai nozīmīgās jomās

Š.g. 3. novembrī Latvijas Universitātes Mazajā aulā norisināsies valsts pētījumu programmas "Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai  EKOSOC-LV" forums "Gudra izaugsme. Izaicinājumi un risinājumi", kas iecerēts gan kā programmas vadošo speciālistu pārskats par galvenajiem pētniecības virzieniem, kādā norisinās izpētes darbs, gan arī kā publiska apspriede par šī darba rezultātiem, kas sasniegti kopš programmas uzsākšanas 2014. gadā. 

Programmas projektu vadītāji forumā sniegs informāciju par programmas mērķiem un uzdevumiem, kā arī skaidros veikto pētījumu nozīmi zināšanu ekonomikas stiprināšanā, tostarp viedās attīstības stratēģijas kontekstā. Foruma otrā daļa iecerēta kā ekspertu paneļdiskusijas, apspriežot katra tematiskā paneļa problēmjautājumus, kā arī rosinot tajās iesaistīties arī klātesošos - politiķus, ierēdņus, akadēmisko aprindu un mediju pārstāvjus, kā arī visus interesentus.

Forumu atklājot, tiks atvērts zinātniskais izdevums "Latvijas Zinātņu akadēmijas "Vēstis"", kurā apkopoti programmas ietvaros veiktie pētījumi, kā arī būs apskatāma programmas desmit projektu posteru izstāde.

Foruma otrajā dienā darbs tiks turpināts programmas projektu vadītāju pārstāvētajās augstskolās Rīgā un Valmierā, jau detalizēti un padziļināti aplūkojot katrā projektā pētītās tēmas un to savstarpējo korelāciju. Jāatzīmē, ka šīs dienas programmā ir iekļauta arī videokonference starp Varšavas Dzīvības zinātņu universitāti un Latvijas Lauksaimniecības universitāti Jelgavā, kurā piedalīsies projekta "Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" pētnieki un šī projekta, kā arī EKOSOC-LV programmas vadītāja, akadēmiķe Dr.habil.oec. Baiba Rivža.

Papildu informācija: 67225889, 67223448 vai humana@lza.lv , lmzn@lza.lv .

Pielikums Izmērs
Foruma programma.pdf 267.9 KB
Foruma programma_ 4.11._Jelgava.pdf 104.34 KB
Pievienots 24/10/2016