Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Meža fakultātes slēpotāji starp vadošajiem Eiropā

No 20. līdz 24. februārim Madonas novada slēpošanas un biatlona bāzē “Smeceres sils” notika 49. Eiropas meža darbinieku čempionāts (EFNS) slēpošanā, kurā, uzrādot augstus rezultātus, piedalījās arī LLU studenti un darbinieki, bet čempionāta organizatoru vidū bija Meža fakultātes pārstāvji un biedrība "Meža sports”.

Sacensībās kopumā piedalījās 540 meža darbinieki no 21 valsts. LLU dažādās disciplīnās pārstāvēja 8 dalībnieki un 5 brīvprātīgie palīgi no studentu biedrības "Šalkone”.

Uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Latvijas vīru komanda, kuras sastāvā bija Jānis Krūmiņš un Nauris Raize no LLU Meža fakultātes un Jānis Zvaigznītis un Reinis Matīss Upens, iegūstot zelta medaļas stafetes sacensībās. Savukārt 13. vieta šajā pašā distancē 43 komandu konkurencē Salvim Daģim (LLU) ar Eināru Lapiņu, Hariju Meieru un Aivaru Griķi. Kopumā startēja 43 komandas.

Turpretim stafetē dāmām savā vecuma grupā Linda Krūmiņa un Liene Pušpure (LLU) ar Guntu Dūdeli ieguva 6. vietu, bet Ilona Daģe (LLU) ar Ilzi Čakli un Ievu Meieri – 11. vietu.

Divu komandu konkurencē stafetē startēja arī LLU studentu komanda – Jānis Bisenieks, Edgars Iecelnieks un Elmārs Bušujevs, finišējot otrajā vietā aiz Transilvānijas universitātes (Rumānija) studentu komandas.

Individuālajās sacensībās 7,5 km klasiskās slēpošanas distancē (H19) 3. vietu ieguva LLU students Nauris Raize. Šajā distancē Latviju no universitātes pārstāvēja arī kokapstrādes students Reinis Nitišs, kuram iegūta 15. vieta, bet Jānis Bisenieks, Pēteris Vīrs, Elmārs Bušujevs un Edgars Iecelnieks uzrādīja zemākus rezultātus. Turpretim brīvā stila slēpošanā 7,5 km distancē (H19) Nauri Raizem augstā 4. vieta. Šajā distancē LLU arī pārstāvēja Pēteris Vīrs, Jānis Bisenieks, Elmārs Bušujevs un Edgars Iecelnieks.

Savā vecuma grupā (H31) 7,5 km klasiskajā slēpošanā 36 vīru konkurencē 7. vietu ieguva Jānis Krūmiņš, bet brīvā stila slēpošanā viņam augstā 3. vieta. Savukārt 4 km distancē klasiskajā slēpošanā un brīvā stila slēpošanā (D31) dāmām augstās 4. vietas, pārstāvot LLU, ieguva Linda Krūmiņa.

Kā stāsta Meža fakultātes dekāns un biedrības "Meža sports” valdes priekšsēdētājs Dagnis Dubrovskis, šādas sacensības ir iespēja ne tikai kopīgi sportot, bet arī satikties ar kolēģiem no citām valstīm, diskutēt par profesionālajiem jautājumiem un kopīgās ekskursijās ārpus sacensībām parādīt meža nozares specifiku Latvijā. Tāpat viesiem bijusi iespēja iepazīties ar mūsu valsts kultūras īpatnībām un vēsturisko mantojumu.

Latvija Eiropas meža darbinieku sacensības slēpošanā organizēja pirmo reizi. Līdz šim Latvijā bija norisinājušās orientēšanās sacensības vasarā.

Par sacensību norisi iespējams aplūkot Madonas TV sižetu .

Pievienots 25/02/2017