Pārlekt uz galveno saturu

ESAF izlaidumā izsniedz diplomus ar pievienoto vērtību

17. jūnijā izlaidumā jaunos absolventus sveica LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), kas jau tradicionāli kā pirmā iesāka universitātē vasaras izlaidumu laiku. Šogad ESAF pamatstudiju un maģistrantūras programmas absolvēja 139 jaunie sociālo zinātņu speciālisti ekonomikā, socioloģijā un vadībā. No tiem 88 ieguva bakalaura grādu, bet 51 absolvents – maģistra grādu.

“Jūsu ceļi līdz LLU ir bijuši ļoti dažādi. Vieniem tie mērāmi vairākos simtos kilometru, citiem vien dažos soļos. Vienus šeit atvedusi mērķtiecīgi izvēlēta specialitāte, bet citus – nejaušība vai draugi. Savukārt iespējas, kādas studiju laikā jums visiem sniedza universitāte, arī ir apbrīnojami dažādas – gan spēcīgas akadēmiskās zināšanas, gan iespējas sociāli izpausties, attīstīt savus talantus un augt kā personībām,” izlaidumā absolventiem teica LLU rektore Irina Pilvere. Savukārt ESAF dekāne, profesore Andra Zvirbule absolventiem norādīja, ka viņi ir jaunie profesiju veidotāji un publiskie intelektuāļi, kuri virzīs pasauli un vadīs cilvēkus. Un tas būs iespējams, jo augstskola ir devusi labu sākuma kapitālu mērķu īstenošanai.

Kā pirmie diplomus saņēma 40 akadēmiskās bakalaura studiju programmas “Ekonomika” absolventi, no tiem Edītei Eihvaldei izsniegts diploms ar izcilību. Savukārt profesionālajā bakalaura studiju programmā “Komercdarbība un uzņēmumu vadība” studijas noslēdza 15 absolventi, no kuriem studentes Zane Osīte un Anete Ralle saņēma diplomus ar izcilību. Vadības virziena pamatstudiju programmā “Iestāžu un uzņēmumu ārējie sakari” un socioloģijas virziena programmā “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” diplomus saņēma attiecīgi 11 un 22 jaunie absolventi.

Savukārt maģistra studiju programmas absolvēja 105 absolventi, no tiem 33 akadēmisko maģistra studiju programmu  “Ekonomika”,  pieci – akadēmisko maģistra studiju programmu “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”, seši – profesionālo maģistra studiju programmu “Projektu vadība”, divi – profesionālo maģistra studiju programmu “Sabiedrības pārvalde” un pieci – profesionālo maģistra studiju programmu “Uzņēmējdarbības vadība”.

Pirmo reizi augstskolas vēsturē studijas absolvēja ārvalstu studente – Svetlana Gribanova –, kura saņēma maģistra diplomu studiju programmā “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”, kā arī dekānes pateicību par izciliem un teicamiem sasniegumiem maģistra studijās. Dekānes atzinības rakstu saņēma arī maģistra studiju programmas “Sabiedrības pārvalde” absolvente Madara Jaunzeme un maģistra studiju programmas “Ekonomika” absolvente Liene Kalniņa.

“Es zinu, ka jūsu vidū jau šobrīd ir izcili vadītāji, ekonomisti un sociologi, kuri ir arī talantīgi dziedātāji, dejotāji, aktieri, sportisti, mākslinieki, mūziķi, filozofi un daudzas citas radošas personības. Ja vien mēs varētu šodien dotajā augstākās izglītības diplomā ierakstīt visas kompetences, kuras esat ieguvuši studiju laikā, tad katram no jums būtu jāizsniedz bieza grāmata, kas nespētu ietilpt plānajos diploma vāciņos. Mēs universitātē to saucam par izglītību ar pievienoto vērtību. Turklāt pievienotā vērtība nav ieraugāma ne atzīmēs, ne diplomos, bet jūsu darbā. Tieši šīs pievienotās vērtības dēļ darba devēji LLU nosaukuši kā Top 3 universitāti Latvijā,” izlaiduma noslēgumā teica rektore I. Pilvere un aicināja ikvienu absolventu atgriezties savā Alma Mater.

Kā nākamie diplomus 19. jūnijā saņems Tehniskās fakultātes absolventi, bet pirmssvētku nedēļā LLU absolvēs vēl piecu fakultāšu absolventi. Izlaidumu laiks noslēgsies 27. jūnijā ar Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumu.

Pievienots 17/06/2017