Pārlekt uz galveno saturu

Lauka dienā diskutē par regulatoru lietošanu augu augšanai

20. jūnijā LLU mācību un pētījumu saimniecībā “Pēterlauki” norisinājās ikgadējā Lauka diena, kurā pulcējās vairāk nekā 250 interesenti, lai diskutētu par lauksaimniecībā aktuālām tēmām, t. sk. par regulatoru lietošanu sējumos.

Viena no pamattēmām Lauku dienā bija regulatoru lietošana augu augšanai. Par šo tēmu pieredzē dalījās eksperts augu augšanas regulatoru jomā Eiropā Wilhelm Rademacher, kurš dalībniekus informēja par laika apstākļu ietekmi uz augšanas regulatoru lietošanu ziemāju sējumos. Savukārt meteorologs un LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis klātesošos iepazīstināja ar 2017. gada laika apstākļu analīzi kopš veģetācijas atsākšanās.

Pasākuma dalībnieki apskatīja lauka izmēģinājumus – ziemas un vasaras kviešu šķirnes, augšanas regulatoru izmēģinājumus ziemas kviešos –, kā arī vēroja "Yara Latvija" ziemas kviešu mēslošanas un "BASF Agro" augu aizsardzības tehnoloģijas demonstrējumus, un “Lantmannen SW Seed” vasaras miežu un auzu šķirņu un tehnoloģiju demonstrējumus. Interesenti iesaistījās diskusijās par lauka pupu un zirņu šķirnēm, kā arī novērtēja vairākas pupu un zirņu šķirnes un piedalījās herbicīdu un fungicīdu izmēģinājuma apskatē.

Pasākums tika organizēts sadarbībā ar "Lantmannen SW Seed", "BASF Agro" un "Yara Latvija". Nākamā Lauka diena norisināsies 11. jūlijā, un tās pamattēma būs saistīta ar ziemas un vasaras rapsi.

Pievienots 21/06/2017