Pārlekt uz galveno saturu

Pilsēta okeāna piekrastē kuru nevar neiemīlēt - Porto

Studiju joma: Ekonomika

Kalnina PortoErasmus+ programmai pieteikumu aiznesu pēdējā dienā, kad vēl varēja pieteikties. Tas bija spontāns lēmums brīdī, kad es sapratu, ka man ir nepieciešamas pārmaiņas un Erasmus+ šķita lieliska iespēja. Biju jau agrāk domājusi par pieteikšanos, bet biedēja valodas barjera, un pusgads prom no Latvijas šķita krietni par daudz. Tagad es saprotu – valodas barjera nav nepārvarams šķērslis un pusgads paskries tik ātri, ka tev šķitīs, ka tas ir tikai viens mēnesis.

Pierunājusi istabiņas biedreni, mēs domājām, uz kuru valsti pieteikties.  Vēlējāmies doties kaut kur tālu, tālu prom no Latvijas, kur kultūra un dzīves ritms atšķiras no mums, jo vēlējāmies iepazīt citu Eiropas daļu. Portugāle šķita lielisks variants – reizē eksotiska un dzīves dārdzības līmenis te nav tik augsts kā citās Eiropas valstīs.

Augstskola, uz kuru nosūtījām pieteikumu, izrādījās ļoti atsaucīga, laicīgi atbildēja uz visiem mūsu interesējošiem jautājumiem un paskaidroja visu nepieciešamo informāciju. Dzīvesvietu mēs atradām salīdzinoši ātri, jo laicīgi meklējām un interesējāmies. Klausoties citu studentu pieredzi, sapratām, ka tā ir lieta, ar kuru nevar vilcināties, jo daudziem studentiem bijušas problēmas atrast dzīvesvietu vai vēl sliktāk īpašnieki apkrāpj.

Piedalīšanās Erasmus + programmā ir viennozīmīgi viena no manām vērtīgākajām pieredzēm, tas ir izaicinājums, kurā tev jāpārkāpj pāri sev un jābūt gatavam uz visu – visu pirms jau tiekot pāri valodas barjerai, mēģinot atrast ceļu vietā, kuru tu nemaz nezini pēc divu stundu maldīšanās, rodot veidu kā komunicēt ar vietējiem, kuri angļu valodu nesaprot, lai noskaidrotu atbildes uz jautājumu un pie reizes Erasmus+ ir lieliska iespēja iepazīt cilvēkus no dažādām pasaules malām.

Pasniedzēji ISCAP ir ļoti atsaucīgi, laicīgi atbild uz e-pastiem un problēmu gadījumā visu paskaidros. Lekcijas – kā kuras, citas ir ļoti interesantas, citas ne tik. Patika, ka bija iespēja izvēlēties no diviem variantiem – apmeklēt lekcijas, darīt visus darbus un pildīt testus vai neapmeklēt lekcijas, un pildīt tikai eksāmenu semestra beigās. Angļu valodas zināšanas viennozīmīgi tika uzlabotas un skolā bija arī iespēja apgūt portugāļu valodu, ko domāju turpināt mācīties arī tepat Latvijā.

Porto – tā ir pilsēta okeāna piekrastē, ko nevar neiemīlēt, tās ir vienas no labākajām atmiņām. Šajā semestrī ir tik daudz kas piedzīvots, ka reizēm šķiet, ka esam šeit dzīvojuši kādus piecus gadus. Paguvām apceļot apkārt Portugālei un arī aizbraukt uz brīnišķīgajām Azoru salām, kā arī Ziemassvētkos aizbraucām uz Spānijas galvaspilsētu Madridi un ieguvām arī daudz draugu.

Galvenais ir uzdrīkstēties un nebaidīties! Nevienu mirkli neesmu nožēlojusi, ka piedalījos Erasmus+ un izvēlējos Portugāli.

Kristīne Kalniņa

2015./2016. studiju gads

Pievienots 25/07/2017