Pārlekt uz galveno saturu

LLU tiekas BOVA universitāšu tīkla rektori

Attēla autors: No LLU arhīva

27. janvārī LLU Jelgavas pilī aizvadīta BOVA universitāšu tīkla rektoru sanāksme, kurā tika diskutēts par sasniegumiem aizvadītajā gadā un saskaņots darbības plāns turpmākajam gadam, kā arī pārrunātas aktualitātes augstākajā izglītībā Baltijas valstīs. Jāatzīmē, ka BOVA tīkla sekretariāta vadību kopš 2019. gada 5. februāra pārņēmusi LLU.

BOVA universitāšu tīklā ietilpst četras Baltijas valstu lauksaimniecības, mežsaimniecības un veterinārmedicīnas augstākās izglītības iestādes. Tas darbojas jau vairāk kā 20 gadus, tādējādi stiprinot dzīvības zinātņu universitāšu sadarbību Baltijas valstīs un nodrošinot labākās akadēmiskās pieredzes apmaiņu.  

Savukārt aizvadītajā gadā BOVA tīkla ietvaros tika organizēti četri intensīvie studiju kursi maģistra un bakalaura studiju programmu studentiem, starp tiem viens BOVA  intensīvais kurss ģeodēzijā norisinājās LLU. Tāpat  BOVA universitāšu doktorantiem ir bijuši pieejami 20 NOVA tīkla (Ziemeļvalstu mežsaimniecības, veterinārijas un lauksaimniecības universitāšu tīkls) organizētie studiju kursi.

BOVA University Network aicina mācībspēkus iesniegt pieteikumus kursu organizēšanai ar BOVA finansējumu 2020. - 2021. gadam, iegūstot starptautisku pieredzi un nododot zināšanas studentiem kādā no piedāvātajām nozarēm: lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, veterinārmedicīnā, bioekonomikā, pārtikas zinātnē, ģeodēzijā un citās nozarēs.

Interesentiem, kuri vēlas apgūt kādu no studiju kursiem, ieteicams sekot līdzi informācijai BOVA tīkla mājas lapā vai sazināties ar LLU BOVA koordinatori (ilona.pukjane@llu.lv).

Pievienots 28/01/2020