Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbība dabas resursu integrētā plānošanā, lietus dārzu risinājumu izstrādē un tūrisma attīstības iespēju apzināšanā (INT11)

Attēla autors: No LLU arhīva

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latvijas Lauksaimniecības universitāte un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Programmas mājas lapa: www.latruscbc.eu

Vides un būvzinātņu fakultātes ainavu arhitekti turpina darbu pie dabas resursu integrētas plānošanas aspektu izzināšanas Latvijas-Krievijas pārrobežu projekta  “Promotion of water resource sustainability for tourism and attractiveness of CBC of Rēzekne & Ostrov” (Sticky urban areas) (LV-RU-017) ietvaros.

Projekta mērķis ir pārveidot Rēzeknes un Ostrovas pilsētās esošos ūdens resursus par ilgtspējīgāku un pievilcīgāku vietu to iedzīvotājiem un apmeklētājiem, saglabājot līdzsvaru starp sociālajiem, ekonomiskajiem un vides faktoriem.

Projekta ietvaros, sadarbojoties Rēzeknes pilsētas domei, Ostrovas pašvaldības administrācijai un Pleskavas Valsts universitātei, top risinājumi pilsētas ūdensteču krastmalu attīstībai, vienlaicīgi domājot par esošajām dabas vērtībām un tūrisma attīstību.  Projekta ietvaros tiek gūta pieredze ūdens resursu izmantošanai tūrisma attīstībai un pilsētvides ekoloģiskās kvalitātes uzlabošanai, projekta dalībniekiem piedaloties apmācībās un semināros. Paralēli LLU pētnieki veic pētījumu par Rēzeknes upes ainavtelpas ekoloģisko kvalitāti, plūdu riskiem un jauna tūrisma maršruta izveidi, izstrādāti lietus dārzu risinājumi. Projekta ietvaros, sadarbojoties visiem partneriem, tiek izstrādāta integrēta dabas resursu pārvaldības rokasgrāmata un kopīga pārrobežu pieeja integrēto dabas resursu pārvaldības studiju procesam. Šīs atziņas tiks iekļautas arī Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas studiju kursos, kas saistīti ar dabas resursu izmantošanu pilsētas publiskās ārtelpas plānošanā.

                Projekts noslēgsies šī gada izskaņā. Lai prezentētu projekta rezultātus, kā arī dalītos pieredzē par ūdens resursiem pilsētvides publiskajā ārtelpā un to nozīmi tūrisma attīstībā, oktobrī plānota projekta noslēguma konference, kas būs pieejama ikvienam interesentam. Projekta aktualitātēm iespējams sekot līdzi projekta Facebook lapā https://www.facebook.com/StickyUrbanAreas .

Upe

 

Lietus_darzi

 

karte

 

lietus_darzi_map

 

 

Pievienots 26/04/2021