Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņa datu iegūšana riska izvērtējumu veikšanai un kopējās diētas (Total diet study) pētījumu pieejas izmēģinājumpētījums (pilotēšana) (Total Diet Study in Latvia)
Pētījuma trešā posma mērķis ir veikt pārtikas produktu iegādi un pagatavošanu, atbilstoši Kopējās diētas pētījuma metodoloģijai, ievērojot
reģionālo un sezonālo principu un atbilstoši pētījuma otrajā posmā iegūtajiem patēriņa un pagatavošanas datiem, kopumā veicot produktu
iegādi un pagatavošanu šādās produktu grupās: graudaugu, augļu, dārzeņu, piena, gaļas, zivju, saldumu, uzkodu, pākšaugu, sēņu,
kartupeļu, jauktu ēdienu, dzērienu, mērču un olu produktu grupās.
Kopējās diētas pētījumu pamatmērķis ir monitorēt piesārņotāju līmeni pārtikā, kas tiek patērēta kopējā populācijā, tādējādi tie var spēlēt
būtisku lomu pārtikas nekaitīguma nodrošināšanā, sniedzot izpratni par piesārņotāju līmeni vidējā valsts iedzīvotāju uzturā, kā arī palīdzot
likumu pieņēmējiem pieņemt uz pierādījumiem balstītus lēmumus.
EUR 60 000
