Pārlekt uz galveno saturu

ESAF gaidāma atvērta politikas zinātnieka Ivara Ijaba lekcija par Latvijas un Eiropas Savienības nākotni

28. februārī plkst. 13.30 LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (Jelgava, Svētes ielā 18) 308. auditorijā gaidāma politikas zinātnieka un Eiropas parlamenta deputāta kandidāta Ivara Ijaba lekcija “Eiropa pašu mājās: Latvijas izaicinājumi globālai nākotnei”, kurā tiks izklāstīti interesanti fakti par Eiropas Savienības un Latvijas attiecībām.

“LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte zināma kā studiju vieta topošajiem ekonomistiem, vadītājiem un sociologiem. Tāpat to jau vairākus gadus veidojam kā vietu Jelgavā, kura atvērta diskusijām ar nozīmīgiem Latvijas sabiedrības pārstāvjiem un aicinām ikvienu sabiedrības pārstāvi to izmantot, lai gūtu zināšanas par sociālekonomiskajiem jautājumiem un, iespējams, kļūtu pilsoniski aktīvākiem,” stāsta fakultātes dekāne Andra Zvirbule, aicinot apmeklēt Ivara Ijaba vieslekciju.

Kā informē lekcijas iniciatori, politiskā partija “Attīstībai/Par!”, pirms piecpadsmit gadiem, 2004. gada 1. maijā, Latvija sekmīgi izpildīja savu vēsturisko uzdevumu – iestājās Eiropas Savienībā. Turpmākie gadi nebija tik mierīgi un pārticīgi, kā cerēts - pēc “treknajiem gadiem” Latviju gaidīja krīze, ļoti smaga atgūšanās un jaunas drošības problēmas tepat kaimiņos. Arī Eiropas Savienība vairs netika vērtēta tikpat pozitīvi kā iepriekš. Tomēr vienotā Eiropa ir un paliek Latvijas drošības un labklājības garants. Eiropai ir potenciāls, kuru nedrīkst izniekot pavirši un tuvredzīgi.

“Vairāk, nekā jebkad iepriekš šodien ir vajadzīga godīga saruna par Eiropas Savienības nākotni. Eiropas Savienība ir eksistenciāli svarīga Latvijas nākotnei, tomēr tai ir būtiski jāmainās. Birokrātu Eiropas vietā mums ir vajadzīga cilvēku Eiropa, ar efektīvu atgriezenisko saikni ar Latvijas pilsoņiem,” stāsta Ivars Ijabs, kurš pēc lekcijas aicinās tās apmeklētājus uzdot jautājumus un iesaistīties diskusijā.

Ieeja pasākumā visiem interesentiem bez maksas.

Pievienots 26/02/2019