Pārlekt uz galveno saturu

Šonedēļ norisinās starptautiskā konference "Inženierzinātne lauku attīstībai"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 22. līdz 24. maijam Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehniskajā fakultātē norisinās 18. Starptautiskā zinātniskā konference "Inženierzinātne lauku attīstībai" / "Engineering for Rural Development," kas vienkopus pulcē zinātniekus un nozaru pārstāvjus gan no Latvijas, gan citām valstīm, lai prezentētu jaunāko pētījumu atziņas inženierzinātnēs un analizētu to ietekmi uz lauku attīstību.

Konferences mērķis ir centrēts uz jaunāko tehnoloģiju un zinātniskajiem pētījumiem lauksaimniecības, enerģētikas, inženierzinātņu, inženierzinātņu, transporta, kā arī citu aktuālu inženiertehnisko problēmu jomās.

Konferencē tiks diskutēts par tādām tēmām, kā lauksaimniecības tehnika, lopkopība, atjaunojamā un tradicionālā enerģija, SEG emisija, atkritumu apsaimniekošana, agroinženierijas tehnoloģijas, mehānismi, kontroles sistēmas, materiālzinātne, transports un loģistika, degvielas un tehniskie šķidrumi, modelēšana, CAD, CAE, CNC, CAM, PDM un PLM tehnoloģijas, ĢIS tehnoloģijas, BIM tehnoloģijas, inženierzinātņu izglītība, inženiertehniskā ekonomika, kā arī dažādi citi inženierzinātņu un tehnoloģiju pētījumi.

Savukārt konferences rakstu krājumā tiks publicēti 739 autoru sagatavotie zinātniskie raksti. Kopumā konferencē piedalīsies vai zinātnisko publikāciju sagatavojuši zinātnieki no 23 valstīm - Argentīnas, Austrālijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Kanādas, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Ungārijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Maķedonijas, Rumānijas, Krievijas, Slovākijas, Spānijas, Zviedrijas un Ukrainas.  

Pievienots 19/05/2019