Pārlekt uz galveno saturu

LLU studentiem iespēja piedalīties vasaras skolā “Ko darīt ar vietu?”

No 5. līdz 10. augustam LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF) organizē vasaras skolu “Ko darīt ar vietu?”, kura norisināsies Preiļu novada Aizkalnē. Tajā aicināti piedalīties dažādu – biozinātņu, inženierzinātņu un sociālo zinātņu - studiju programmu studenti, kurus interesē vietējās kopienas un lauku attīstība un kuriem ir vēlme mācīties un iesaistīties vietas attīstīšanā. Vasaras skolas laikā studenti kopā ar ekspertiem un vietējiem iedzīvotājiem meklēs risinājumus Aizkalnes attīstībai, taču iegūtās zināšanas un prasmes studentiem pēc tam ļaus iesaistīties jebkuras vietas attīstības plānošanā.

Vasaras skolas mērķis ir izpētīt esošos kultūras, sociālos, fiziskos u.c. resursus un izveidot sadarbības modeli vietā sakņotas attīstības veicināšanai. Plānotas gan teorētiskas nodarbības, gan radošās darbnīcas, lai identificētu vietā sakņotas attīstības problēmas un iespējas un sadarbībā ar vietējiem iedzīvotājiem un ekspertiem izveidotu iespējamos scenārijus vietas attīstībai.

Paralēli būs iespēja iepazīt Latgales kultūrvēsturisko novadu, apmeklēt vietējās saimniecības un amatniekus un tikties ar iedzīvotājiem. Tāpat gaidāmi īpašie viesi ar motivējošiem stāstiem par savas vietas veidošanu laukos. Vasaras skolas noslēgumā varēs baudīt neparastu pasākumu – podnieka cepļa kurināšanas un atvēršanas svētkus.

Dalība vasaras skolā ir bez maksas. ESAF nodrošina transportu no Jelgavas līdz Aizkalnei un atpakaļ. Ēdināšana tiks nodrošināta, taču nakšņošanai līdzi jāņem savs matracis un guļammaiss vai gultasveļa. Turklāt vasaras skolas dalībniekiem tiks izsniegts LLU Mūžizglītības centra sertifikāts par dalību vasaras skolā (80 stundas, 2KP).

Pieteikšanās vasaras skolai, rakstot pieteikumu ar pamatojumu dalībai uz vasarasskola19@gmail.com. Skolas organizatori labprāt atbildēs arī uz interesentu jautājumiem (dina.bite@llu.lv, tālrunis 29729356).

Vasaras skolu finansiāli un materiāli nodrošina: Biedrība „Sabiedriskais centrs Aizkalne”, Valsts pētījumu programmas projekts “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem”, LLU ESAF.

“Ko darīt ar vietu?” ir 2. vasaras skola, ko organizē LLU ESAF mācībspēki. Pirmā vasaras skola sadarbībā ar biedrību “Ūdesnzīmes” norisinājās 2017. gada jūlijā Kaldabruņā.

Pievienots 13/07/2019