Pārlekt uz galveno saturu

Pirmkursniekiem iespēja jau vasarā pieteikties dzīvošanai studentu viesnīcās

Jaunajiem studentiem, kuri 2019. gada vasarā piesakās studijām un slēdz ar universitāti studiju līgumu, jau vasarā ir iespēja pieteikties dzīvošanai studentu viesnīcās un iepazīties ar savu studiju laika dzīvesvietu, ko jau vairākas studentu paaudzes dēvē kā kopmītnes jeb kojas.

Dzīvei studentu viesnīcās ir vairākās priekšrocības: komfortabli dzīves apstākļi, tā ir finansiāli izdevīgāka nekā dzīvokļa īre Jelgavā, pieejams LLU tīkla internets, kas nodrošina piekļuvi bibliotēkas resursiem, iespēja izmantot dažādus sadzīves pakalpojumus, atrodas tuvumā universitātes ēkām un nav nepieciešamība tērēt resursus sabiedriskajam transportam. Turklāt tā ir arī laba iespēja iepazīt citus LLU studentus un nodibināt kontaktus ar dažādu fakultāšu un arī valstu studentiem.

LLU 1. kursa studentiem piedāvā īrēt gultasvietas vairākās studentu viesnīcās, no kurām lielākā daļa atrodas Jelgavas pilsētas centrā, bet viena – mikrorajonā pie Veterinārmedicīnas fakultātes:

LLU mērķtiecīgi pilnveido studentu viesnīcas, lielākajā daļā no tām veikti energoefektivitātes pasākumi, kā arī veikti būtiski remontdarbi istabiņās. Šobrīd norisinās istabiņu remontdarbi 6. dienesta viesnīcā, līdz ar to arī tajā būs pieejamas vairāk labiekārtotas gultasvietas.

Īres maksa katrā viesnīcā ir atšķirīga, atbilstoši to labiekārtojuma līmenim, un studējošie var izvēlēties sev piemērotāko. Turklāt viesnīcas nav piesaistītas konkrētām fakultātēm, līdz ar to iespējams dzīvošanai izvēlēties jebkuru no tām. Ar katras viesnīcas piedāvājumu var iepazīties LLU portāla sadaļā Studijas/ Ārpusstudiju dzīve/Studentu viesnīcas.

Jaunie studenti var pieteikties dzīvošanai studentu viesnīcās, ja ir noslēgts studiju līgums, sazinoties ar viesnīcas administrāciju vai ierodoties tajā. Kontaktinformācija, īres līguma paraugs, iekšējās kārtības noteikumi u.c. dokumenti pieejami iepriekš norādītajās saitēs.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar studentu viesnīcu pārvaldniekiem vai administratoriem.

Pievienots 20/07/2019