Pārlekt uz galveno saturu

Pirmkursniekus gaidām Jelgavā jau 26. augustā

Lai studiju laika sākums nesagādā liekus sadzīviskus uztraukumus un nezināmais kļūst zināms vēl pirms studijām, LLU Studējošo pašpārvalde aicina pirmā kursa studentus laikus iepazīt dzīvi Jelgavā un citus studentus un piedalīties universitātes iepazīšanas pasākumos “Uz starta līnijas LLU”, kas norisināsies no 26. līdz 28. augustam - tieši nedēļu pirms rudens semestra sākuma.

Pirmā satikšanās vieta visiem būs LLU Aula Jelgavas pilī (Lielā iela 2), kur 26. augustā plkst. 10.00 plānota instruktāža par drošību universitātes objektos un tiks nodrošināta iespēja nofotografēties studentu kartei, ja to neizdevās izdarīt dienā, kad tika slēgts studiju līgums.

Kad tiks paveikti nopietnie un obligātie studenta pienākumi, plkst. 13.30 visi aicināti tikties Pils salā (Jelgavas pils parks) un piedalīties saliedēšanās un iepazīšanās aktivitātēs “Starts”, kurās būs iespēja neformālā vidē satikt dažādu fakultāšu studentus un kopīgi padarboties.

Savukārt vakarpusē, pēc aktīvi pavadītas pēcpusdienas plkst. 17.30 pirmkursnieki gaidīti savas fakultātes studentu pašpārvaldēs, lai tuvāk iepazītu fakultātes dzīvi un vecāko kursu studentus.

27. augusts tiks aizvadīts sporta un kultūras zīmē, par ko parūpēsies LLU sportisti, dziedātāji, dejotāji un aktieri. Plkst. 11.00 Meža fakultātes stadionā tiks dots starts Netradicionālajām sporta spēlēm, bet plkst. 17.30 aktīvi laiku pavadīt Jelgavas pilī aicinās deju kolektīvi, kori un studentu korporācijas. Pēc pils ierībināšanas plkst. 20.20 pirmkursnieki gaidīti LLU Studentu teātrī (J. Čakstes bulvāris 7), lai vienu stundu padzīvotu teātra pasaulē.

Dienas noslēgumā plkst. 21.30 visi aicināti pie Studentu kluba (Jelgavas pils parkā) baudīt pikniku.

Savukārt 28. augustā plkst. 11.00 no Jelgavas pils iekšpagalma sāksies vērienīga orientēšanās spēle “Iepazīsti Jelgavu un LLU”. Pēc tās neviens vairs nevarēs apmaldīties ne pilsētā, ne universitātes objektos.

Dienas turpinājumā plkst. 16.00 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē būs iespēja iepazīt Bačatas deju un izmēģināt pirmos soļus tajā (Svētes iela 18). Iespējams, šajā nodarbībā iegūtās prasmes noderēs vakarā, kad turpat blakus ēkā Jelgavas kreklos plkst. 21.00 norisināsies noslēguma ballīte (Lielā iela 19a).

Noderīgi!

  • Iepazīšanās nedēļas laikā varēs arī iekārtoties studentu viesnīcās, kas turpmākajos gados kļūs par otrajām mājām.
  • Visu trīs dienu laikā izvēlies sev ērtu un laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, jo apsolām, ka būs daudz jākustas.

Jaunā studiju semestra sākums pirmā kursa studentiem šogad būs 2. septembrī plkst. 9.00, kad visi kopā, nesot savu fakultāšu karogus, aicināti piedalīties svinīgajā Imatrikulācijas aktā Jelgavas pils pagalmā. Varam pačukstēt iepriekš – pirmkursniekiem šī būs svētku diena un lekciju vēl nebūs, bet vecāko kursu studenti gan jau sāks studijas.

Ja ir kādi jautājumi par iepazīšanās nedēļas norisēm, droši sazinies ar LLU Studējošo pašpārvaldes aktīvistiem (tālr. 27878648 vai raksti Facebook @LLUSP, Instagram @LLUSP).

Iepazīsti LLU
Pievienots 22/08/2019