Pārlekt uz galveno saturu

LLU aicina oktobrī apmeklēt Atvērto durvju dienu

9. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 ikvienam būs iespēja apmeklēt LLU – vadošo biozinātņu un tehnoloģiju universitāti Latvijā -, lai piedalītos Atvērto durvju dienā un iepazītu augstākās izglītības piedāvājumu Jelgavā. Atvērto durvju dienas lekcijas un tikšanās norisināsies Jelgavas pilī, Lielā ielā 2, kas ir universitātes galvenā ēka, taču interesenti pēc tam varēs doties ekskursijās pa visām fakultāšu ēkām citās Jelgavas vietās.

LLU vēsturiski veidojusies kā lauksaimniecības universitāte, taču mūsdienās piedāvā augstāko izglītību ļoti plašā nozaru lokā. Tādējādi LLU kā savu augstskolu izvēlas ne vien studētgribētāji no Latvijas, bet arī ārvalstīm, kas apliecina augstu starptautisko atpazīstamību un konkurētspēju. Prestižajā Times Higher Education reitingā LLU nosaukta kā 2020. gada viena no pasaules 1400 labākajām augstskolām, kuras mācībspēki ir aktīvi pētniecībā un orientēti uz inovāciju radīšanu ražošanā. Tādējādi studentiem, kuri studē Jelgavā, ir unikāla iespēja zināšanas iegūt to profesoru vadībā, kuri paši rada atklājumus un veicina jaunu produktu un tehnoloģiju attīstību informācijas tehnoloģijās, inženiertehnikā, pārtikas pārstrādē, kokrūpniecībā, lauksaimniecībā, vides apsaimniekošanā un citās jomās.

Daļu no zinošajiem profesoriem jaunie studētgribētāji varēs satikt Atvērto durvju dienu laikā Jelgavas pilī un apmeklēt viņu vadītas lekcijas par katru no universitātē pārstāvētajām fakultātēm un tajās īstenotajām studiju programmām. Lekcijas tiek plānotas konkrētos laikos:

  • Plkst. 10.00 – 10.25 – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte;
  • Plkst. 10.25 – 10.45 – Informācijas tehnoloģiju fakultāte;
  • Plkst. 10.50 – 11.10 – Tehniskā fakultāte;
  • Plkst. 11.15 – 11.35 – Meža fakultāte;
  • Plkst. 11.40 – 12.00 – Lauksaimniecības fakultāte;
  • Plkst. 12.05 – 12.25 – Veterinārmedicīnas fakultāte;
  • Plkst. 12.30 – 12.50 – Vides un būvzinātņu fakultāte;
  • Plkst. 12.55 – 13.15 – Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.

Paralēli lekcijām būs iespēja satikties ar visu fakultāšu studentiem, kuri savu izvēli par labu LLU ir izdarījuši un šobrīd jau studē. Viņi dalīsies pieredzē, kā savulaik izvēlējušies savu studiju virzienu, kā viņu izvēle ietekmēs nākotnes karjeru un cik viņiem ir plašas darba iespējas nozarē. Tāpat arī jaunieši sniegs informāciju, kā noris studiju process universitātē un kādas ir ārpusstudiju brīvā laika pavadīšanas iespējas Jelgavā.

Turklāt konsultācijas par uzņemšanas procesu un prasībām sniegs LLU Studiju centra pārstāvji, īpaši akcentējot zināšanas, kas nepieciešamas  katrā studiju programmā, lai uzņemšanas konkursā varētu iegūt valsts finansētu studiju vietu.

Atvērto durvju dienas laikā būs iespējams apmeklēt visas LLU fakultātes klātienē un arī iepazīties ar dzīvošanas iespējām studentu viesnīcās.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties pa tālruni 26400991 vai e-pastu: informacija@llu.lv.

Pasākums tiks fotografēts un uzņemtās fotogrāfijas tiks izmantotas LLU publicitātes nolūkos.

 

Atvērto durvju diena
Pievienots 30/09/2019