Pārlekt uz galveno saturu

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte aicina apmeklēt absolventu lekcijas

No 21. līdz 24. oktobrim LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (Svētes iela 18, Jelgava) atvērtās vieslekcijas piedāvās dažādu studiju programmu absolventi, kuri stāstīs par studiju laikā gūtajām zināšanām un pieredzi un  karjeras attīstību pēc universitātes diploma iegūšanas. Daļa no absolventiem arī iepazīstinās ar nozari, kurā strādā un atklās jaunākās tendences tajā. Lekcijās aicināti piedalīties visu fakultāšu studenti un arī skolēni, kuriem nākamajā nedēļā ir rudens brīvlaiks.

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē vairāk nekā 50 gadu pastāvēšanas vēsturē sagatavoti ap 11 000 absolventu, no kuriem vairums ir veiksmīgi uzņēmēji, speciālisti un vadītāji dažādās nozarēs. Daļa no viņiem ir piekrituši universitātē atgriezties Absolventu nedēļā un savā profesionālajā pieredzē dalīties ar topošajiem ekonomikas, vadībzinātņu un socioloģijas studentiem, kuri savu izglītību šobrīd vēl tikai iegūst.

21. oktobrī plānotas trīs absolventu lekcijas:

  • Plkst. 9.30 lekcija “10 tendences pārtikas biznesā”, ko vadīs Sintija Moroza no Drontenas AERES profesionālās universitātes, studiju programmas “Eiropas pārtikas bizness” koordinatore, pasniedzēja. Fakultātē uzņēmējdarbības studijas absolvējusi 2006. gadā.
  • Plkst. 10.30 lekcija “Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāji un to darbība”, ko vadīs Inga Kairova. Absolvente ir Latvijas Republikas Zemgales apgabaltiesas iecirkņa Nr.108 zvērinātas tiesu izpildītājas Sniedzes Upītes lietvede un studijas pabeigusi 2016. gadā.
  • Plkst. 11.30 lekcija “Notikumu likumsakarības”, ko vadīs Jelgavas tiesas tiesnese Dace Ruško. Fakultāti absolvējusi 2000. gadā.

22. oktobrī plānotas četras absolventu lekcijas:

  • Plkst. 9.30 lekcija “Tāda ir dzīve”, ko vadīs SIA DanLine valdes loceklis Dans Hadaņonoks. Fakultāti absolvējis 2000. gadā.
  • Plkst. 10.30 lekcija “Iegūtās izglītības pielietojums darba vietā pēc studijām”. To vadīs divi šī gada absolventi: Klāvs Maleckis, kurš ir uzņēmuma vadītājs plastmasas būvelementu ražošanas uzņēmumā SIA Normand Enterprisses un Anete Ralle, kura ir iepirkumu speciāliste transporta pārvadājumu uzņēmumā A/S DeltaLV.
  • Plkst. 11.30 lekcija “ZPR – aktualitātes reģionālajā attīstībā un plānošanas dokumentu izstrādē”, ko vadīs divas absolventes: Santa Ozola, kura šobrīd ir Zemgales Plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja, un Dace Vilmane, kura ir Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības nodaļas vadītāja. Universitāti absolvējušas attiecīgi 1998. un 1997. gadā.
  • Plkst. 12.30 lekcija “Ar dziesmu pa studenta dzīvi”, ko vadīs Zemgales kultūras studijas vadītājs Uldis Timma. Fakultāti absolvējis 2002. gadā.

23. oktobrī plānotas divas lekcijas:

  • Plkst. 8.30 lekcija “Seko savai sirdbalsij”, ko vadīs 2016. gada absolvente Annija Klovāne, kura ir Jelgavas novada pašvaldības sociālo un veselības projektu vadītāja.
  • Plkst. 9.30 lekcija “Uzvedības ekonomika. Sabiedrības signāli”, ko vadīs AS Latvenergo projektu vadītājs Edgars Korsaks-Mills. Fakultāti absolvējis 2019. gadā.

24. oktobrī plānota viena lekcija:

  • Plkst. 16.30 lekcija “Izglītības nozīme karjeras veidošanā”, ko vadīs Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba. Fakultāti absolvējis 2004. gadā.

Visas absolventu lekcijas norisināsies fakultātes zālē 3. stāvā, Svētes ielā 18, Jelgavā. Ieeja brīva visiem interesentiem.

Absolventu nedēļa ir ikgadēja LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes tradīcija, lai veicinātu jauno studentu un absolventu pieredzes apmaiņu un izpratni par augstākās izglītības nozīmi, kā arī citiem procesiem sabiedrībā. Šobrīd fakultāte īsteno vairākas studiju programmas ekonomikā, vadībzinātnēs un socioloģijā, tādējādi papildinot kopējo universitātes studiju piedāvājumu ar sociālo zinātņu virzienu. Turklāt studijas tajā ar katru gadu izvēlas arvien vairāk studentu no ārvalstīm.

Pievienots 16/10/2019