Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU studente ar izcili izstrādātu socioloģisko pētījumu uzvar LIZDA konkursā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) informē, ka Latvijas augstskolu un koledžu studentu noslēguma darbu konkursā “Atspēriens 2019” ir uzvarējusi LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) šī gada absolvente Zlata Juņeviča. Par savu bakalaura darbu viņa saņēma EUR 350 naudas balvu no LIZDA Balvu fonda.

Absolvējot ESAF pamatstudiju programmu “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”, Zlata Juņēviča izstrādāja un aizstāvēja bakalaura darbu “Izglītības iestāžu darbinieku izvēli iesaistīties arodbiedrībā ietekmējošie faktori”, ko atzinīgi arī novērtēja konkursa žūrija. Bakalaura darba vadītāja ir ESAF Sociālo un humanitāro zinātņu institūta viesdocente Anda Grīnfelde.

Bakalaura darbā Z. Juņeviča izvirzīja mērķi noskaidrot nozīmīgākos faktorus, kas ietekmē izglītības iestāžu darbinieku izvēli iesaistīties vai neiesaistīties LIZDA. Pētījumā aptaujāti izglītības iestāžu darbinieki. Studente atklājusi, ka nozīmīgākie faktori, kas ietekmē izglītības iestāžu darbinieku izvēli iesaistīties LIZDA, ir materiālais un finansiālais atbalsts, atbilstošu darba apstākļu nodrošināšana un nemateriālais atbalsts. Savukārt izglītības darbinieku izvēli neiesaistīties LIZDA ietekmē uzskats, ka LIZDA darbībai nav jēgas, informācijas trūkums un citi faktori. Plašāk ar bakalaura darbu var iepazīties LIZDA mājaslapā.

Z. Juņeviča ir Jelgavas novada iedzīvotāja un pirms iestāšanās LLU vidējo izglītību ieguva Elejas vidusskolā.

Jau šobrīd LIZDA izsludinājusi jauno sezonu noslēguma darbu konkursā “Atspēriens”. Konkursā Latvijas augstskolu un koledžu studentiem jāizstrādā studiju noslēguma darbs (kvalifikācijas, bakalaura, maģistra, doktora) par LIZDA darbības jomām saistošiem tematiem. Labāko darbu autori saņems naudas balvas. LIZDA konkursa „Atspēriens” mērķis ir veicināt Latvijas jauniešu līdzdalību izglītības sistēmas pilnveidē, arodbiedrības darbības popularizēšanā un tās darba kvalitātes uzlabošanā.

Foto avots - LIZDA.

Pievienots 28/10/2019