Pārlekt uz galveno saturu

LLU īstenotā veterinārmedicīnas izglītība iegūst starptautisku EAEVE atzinumu

11. decembrī Eiropas Veterinārās izglītības komiteja (ECOVE) pieņēmusi lēmumu, ka LLU īstenotā veterinārmedicīnas augstākā izglītība ir pilnībā starptautiski atzīta, kas nozīmē, ka tā atbilst Eiropas Veterinārās izglītības novērtējuma sistēmai un Veterinārmedicīnas fakultāte Jelgavā ir viena no vadošajām Eiropas valstu veterinārmedicīnas augstākās izglītības iestādēm.

Kopš 2016. gada, kad LLU Veterinārmedicīnas fakultāte ieguva nosacītu starptautisku atzīšanu, tā mērķtiecīgi ir strādājusi, lai novērstu iepriekš ECOVE ekspertu norādītās nepilnības un iegūtu pilnīgu atzinumu. Tas ir izdevies fakultātes simtās jubilejas gada izskaņā un iezīmēs jaunu attīstības posmu fakultātes un veterinārmedicīnas augstākās izglītības vēsturē.

Eiropas veterinārmedicīnas izglītības iestāžu asociācijas (EAEVE) starptautiskā atzīšana ir būtisks panākums, jo šobrīd LLU Veterinārmedicīnas fakultāte būs viena no 63 Eiropas fakultātēm, kurās īstenotā izglītība ieguvuši šo augsto novērtējumu. Kā liecina EAEVE 2019. gada maijā publiskotā informācija, kopumā EAEVE starptautiskā atzinuma un akreditācijas procesos iesaistītas 105 veterinārmedicīnas izglītības iestādes no visas Eiropas, taču daudzām pilnīgu atzinumu nav izdevies iegūt.

LLU Veterinārmedicīnas fakultātē mēģinājumi iegūt starptautisko atzinumu sākti jau vairāk nekā pirms 16 gadiem, taču tie bijuši neveiksmīgi neatbilstošās infrastruktūras dēļ. Situācija strauji izmainījās 2013. gadā, kad veterinārajam darbam un studentu apmācībām izveidota jaunā Veterinārā klīnika, kas vēl joprojām ir modernākā Baltijas valstīs. Veiktie ieguldījumi Veterinārmedicīnas fakultātē devuši iespēju būtiskiem uzlabojumiem topošo veterinārmedicīnas speciālistu studiju procesā un EAEVE atzinumam.

Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko izsaka pateicību iepriekšējo dekānu Arņa Mugurēviča, Gunāra Pētersona un Ilmāra Dūrīša komandām, kā arī pašreizējam kolektīvam par ieguldīto darbu, kas ieguvis starptautisku novērtējumu.

Veterinārmedicīnas augstākā izglītība Latvijā EAEVE starptautisko atzinumu ieguvusi līdz 2026. gadam.

Pievienots 12/12/2019