Pārlekt uz galveno saturu

Diplomi izsniegti Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes ziemas izlaiduma absolventiem

Attēla autors: No LLU arhīva

23. janvārī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Aulā ziemas izlaidumu svinēja 37 LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) jaunie speciālisti, no kuriem 21 absolvēja pamatstudiju un 16 – maģistra studiju programmas.

"Es īsti neticu numeroloģijai, bet šodien ir 23.01.2020 un, ja šos skaitļus saskaita kopā, tad iznāk 10, bet, ja viens un nulle saskaita kopā, tad iznāk viens. Numerologi saka, ka šajā dienā var uzsākt gan jaunu sākumu, gan saprast, ka viss jau ir izdarīts. Absolventi, šodien tieši tā ir ar jums, jo kaut kas jau ir izdarīts, bet tajā pašā laikā jūs varat uzsākt ko jaunu. Bakalaura studiju programmu absolventi paskatās uz maģistra studiju programmu absolventiem, kas norāda jūsu turpmāko izglītības ceļu, bet maģistra studiju programmu absolventi aicināti paskatīties uz mums, mācībspēkiem, domājot par doktora studiju uzsākšanu. Man ir patiess prieks, ka jūs esat piepulcējušies 12 tūkstošus lielajam absolventu pulkam, kuri ekonomikas, vadībzinātņu un socioloģijas augstāko izglītību ieguvuši fakultātes 50 gadu pastāvēšanas laikā. Jūs šobrīd esat ieguvuši noteiktas zināšanas, bet, ja tās netiks pielietotas, tad tās ir nevērtīgas. Aicinu ikvienam savas zināšanas pielietot ikdienā un noteikti tās papildināt," atklājot izlaidumu, teica Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne, profesore Andra Zvirbule.

Diplomus pamatstudiju līmenī saņēma četri akadēmiskās bakalaura studiju programmas "Ekonomika" jaunie speciālisti, iegūstot sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā, un 17 absolventi no profesionālās bakalaura studiju programmas "Komercdarbība un uzņēmuma vadība", kuriem tika piešķirts profesionālais bakalaura grāds komercdarbībā un uzņēmuma vadībā, kā arī vadītāja kvalifikācija.

Tāpat diplomus saņēma 16 maģistra studiju absolventi, no kuriem seši bija profesionālās maģistra studiju programmas "Projektu vadība" absolventi, kuri ieguva profesionālo maģistra grādu projektu vadībā un projekta vadītāja kvalifikācija, trīs akadēmiskās maģistra studiju programmas "Ekonomika" jaunie speciālisti, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā, un septiņi profesionālās maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolventi, kuriem tika piešķirts profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbībā un vadīšanā (MBA), kā arī uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikācija. Jāatzīmē, ka arī šogad ziemas izlaidumu svinēja trīs ārvalstu studenti no Pakistānas un Indijas, kuri izglītību ieguvuši studiju programmā "Uzņēmējdarbības vadība".

Turklāt jauno maģistru vidū bija absolvente - uzņēmējdarbības un vadīšanas maģistra grāda ieguvēja Sanita Bethere -, kura saņēma īpašu dekānes pateicību "Par teicamiem sasniegumiem maģistra studijās".

Taču pasākuma izskaņā pateicības vārdus mācībspēkiem un absolventiem teica LLU zinātņu prorektore Irina Arhipova: "Paldies mācībspēkiem par ieguldīto darbu, paldies ģimenēm un draugiem par atbalstu, jo bez jums mūsu absolventiem šis ceļš nebūtu iespējams. Absolventu iegūtā izglītība kalpos kā stingrs pamats turpmākai profesionālajai karjerai un izaugsmei. Es ceru, ka visi jūsu nākotnes plāni piepildīsies!"

Kā nākamie diplomus 24. janvārī saņems Vides un būvzinātņu fakultātes absolventi (plkst. 14.00), bet nākamnedēļ LLU ziemas izlaidumu laiks noslēgsies 31. janvārī, kad diplomus saņems Tehniskās fakultātes (plkst. 14.00) un Meža fakultātes (plkst. 16.00) absolventi.

Visas fotogrāfijas apskatīt un lejupielādēt iespējams šeit.

Pievienots 23/01/2020