Pārlekt uz galveno saturu

LLU sācies vasaras izlaidumu laiks 2020. gada absolventiem

Attēla autors: No LLU arhīva

No 16. jūnija līdz 30. jūnijam LLU norisināsies gada svarīgākais notikums - vasaras izlaidumi. Tajos augstākās izglītības diplomus saņems nepilni seši simti absolventu no visām astoņām universitātes fakultātēm. Turklāt vairāki absolventi iegūs īpašus izcilības jeb tā dēvētos "sarkanos" diplomus par teicamām un izcilām sekmēm visā studiju laikā. Galīgais lēmums par izlaidumu norisi pieņemts 9. jūnijā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas valstī un dažu pulcēšanās ierobežojumu mīkstināšanas.

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, šogad izlaidumi plānoti neierastā veidolā – klātienē LLU Aulā būs iespēja atrasties tikai absolventiem un dažiem universitātes un fakultāšu vadības pārstāvjiem.

“Ikviena LLU studenta ceļš universitātē sākas mūsu Alma Mater sirdī – Jelgavas pilī – un tajā arī noslēdzas. Lai gan daudzas fakultātes atrodas dažādās Jelgavas vietās, gan Imatrikulācijas akts studiju sākumā, gan izlaidumi studiju noslēgumā vienmēr norisinās Jelgavas pilī.  Šis gads nebūs izņēmums. Mūsu greznība un lielākā priekšrocība salīdzinājumā ar citām augstskolām ir Baltijā lielākā baroka pils ar plašajiem gaiteņiem, vairākām ieejām un lielo pagalmu, kurā spējam un gribam nodrošināt saviem studentiem skaistu studiju noslēgumu. Viņi to ir nopelnījuši smagā un neatlaidīgā darbā divu, četru un pat sešu gadu garumā,” stāsta LLU rektore Irina Pilvere.

Tradicionāli LLU izlaidumi norisinās atsevišķi pa fakultātēm LLU Aulā. Lai nepārsniegtu pieļaujamo cilvēku skaitu telpās, dažās fakultātēs šovasar būs divi izlaidumi, turklāt nevienā izlaidumā nebūs iespējams klātienē piedalīties absolventu ģimenēm un draugiem. Tādēļ izlaidumus varēs attālināti vērot tiešraidē universitātes mājas lapā un Facebook lapā, kas dos iespēju viesiem būt netieši kopā ar savu absolventu.

Absolventi diplomus varēs saņemt 10 izlaidumos:

16.06. plkst. 14.00 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes pamatstudiju absolventu izlaidums.

16.06. plkst. 16.00 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes augstākā līmeņa studiju absolventu izlaidums.

17.06. plkst. 11.00 Informācijas tehnoloģiju fakultātes absolventu izlaidums.

17.06. plkst. 15.00 Vides un būvzinātņu fakultātes absolventu izlaidums.

18.06. plkst. 11.00 Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventu izlaidums.

18.06. plkst. 15.00 Meža fakultātes absolventu izlaidums.

19.06. plkst. 11.00 Tehniskās fakultātes augstākā līmeņa studiju absolventu izlaidums.

19.06. plkst. 12.00 Tehniskās fakultātes pamatstudiju absolventu izlaidums.

19.06. plkst. 15.00 Lauksaimniecības fakultātes absolventu izlaidums.

30.06. plkst. 14.00 Veterinārmedicīnas fakultātes absolventu izlaidums.

Lai nodrošinātu absolventu un LLU darbinieku tiesības uz veselību, katram plānotajam izlaidumam sagatavota drošības instrukcija, noteikta ierašanās un iziešanas kārtība un nodrošināta telpu dezinficēšana. Absolventu kopīga fotografēšanās tiks organizēta tikai ārpus telpām - Jelgavas pils pagalmā, bet izlaiduma laikā fotografēšanu nodrošinās profesionāls fotogrāfs. Arī pašu izlaidumu norise LLU Aulā tiks mainīta, taču iespēju robežās saglabājot fakultāšu īpašās tradīcijas un dodot iespēju absolventiem tērpties mantijās.

Svarīgi! Lūgums mūsu absolventiem Jelgavas pilī ierasties bez viesiem un ziediem (viesi pils telpās netiks ielaisti) un izlaidumu laikā ievērot visas Jelgavas pilī izvietotās norādes, nedrūzmēties, ievērot 2 m distanci un izturēties atbildīgi pret saviem kolēģiem. Šogad īpašs lūgums atteikties no ziedu dāvināšanas un savus apsveikumus izteikt tikai mutiski. Par detalizētu katra izlaiduma norisi atsevišķi informāciju sniegs fakultātēs.

Absolventiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēs diplomus saņemt izlaidumā, to būs pēc tam iespēja izdarīt LLU Studiju centrā (178. telpa Jelgavas pilī).

Pievienots 15/06/2020