Pārlekt uz galveno saturu

LLU izsludina uzņemšanu brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās

Ar reflektantu reģistrēšanos un studiju līgumu slēgšanu augusta vidū noslēdzās pamatuzņemšana lielākajā biotehnoloģiju un starpdisciplinārās augstākās izglītības iestādē Latvijā - Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Kopumā studiju līgumus līdz šim noslēguši vairāk kā 1000 jauno studentu. Taču no 17. augusta līdz 31. augustam uzņemšana turpinās brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās. Līdz ar to kļūšana par Jelgavas studentu jau šajā rudenī vēl ir iespējama ikvienam, kurš nepaspēja pieteikties studijām jūlijā.

Studētgribētājiem ir pieejamas maksas studiju vietas visās LLU piedāvātajās studiju programmās. Turklāt vēl iespējams iegūt valsts finansētas pamatstudiju (bakalaura) vietas programmās "Būvniecība", "Zemes ierīcība un mērniecība", "Vide un ūdenssaimniecība", "Lauksaimniecība", "Lauksaimniecības inženierzinātne", "Lietišķā enerģētika", “Mašīnu projektēšana un ražošana”, "Kokapstrāde", "Pārtikas produktu tehnoloģija", “Pārtikas kvalitāte un inovācijas, “Datorvadība un datorzinātne” un “Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai”.

Savukārt augstākā līmeņa studijās valsts finansētās vietas ir pieejamas programmās “Ekonomika”, “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”, “Lauksaimniecības un pārtikas biznesa vadīšana”, “Lauksaimniecība”, "Būvniecība", “Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes”, "Lauksaimniecības inženierzinātne", "Koksnes materiāli un tehnoloģija", “Pārtikas zinātne”, “Pārtikas higiēna” un "Informācijas tehnoloģijas". Lielākajā daļa programmu pieejamo “budžeta” vietu skaits ir ļoti neliels, tāpēc interesenti ir lūgti pirms došanās uz fakultāti piezvanīt uz tās dekanātu un noskaidrot, vai tās vēl ir pieejamas.

Turklāt uzņemšana arī turpinās vienīgajā LLU piedāvātajā tālmācības pamatstudiju programmā "Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija" un, kā jau minēts, starptautiskajā maģistra studiju programmā “Lauksaimniecības un pārtikas biznesa vadīšana” (“Agri-food business management”). Šo maģistra programmu īsteno trīs Baltijas valstu augstskolas angļu valodā un tajā ir pieejamas valsts finansētās studiju vietas.

Kopumā LLU studentiem piedāvā studijas 58 studiju programmās dažādos studiju līmeņos un virzienos – biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs -, tādējādi dodot iespēju vienuviet attīstīt gan inženiertehnisko, gan radošo un sociāli orientēto domāšanu.

Pieteikšanās studijām notiek katru darbadienu no plkst. 9.00 līdz 16.00 LLU fakultātēs. Studētgribētājiem līdzi jāņem pase vai identifikācijas karte un izglītības dokumentu oriģināli, kā arī studiju pieteikuma maksu apliecinošs dokuments. Ja šogad pieteikuma maksa jau ir veikta, otrreiz tā nav jāmaksā. Detalizētu informāciju par pieejamajām studiju vietām, fakultāšu kontaktiem un LLU bankas rekvizītiem lūgums skatīt raksta pielikumā. Tālrunis uzziņām 20227755.

Pievienots 24/08/2020