Pārlekt uz galveno saturu

Izcilības diplomus saņem 12 LBTU absolventi

Attēla autors: No LLU arhīva

2023. gada vasarā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) Jelgavā diplomus saņems 555 pamatstudiju un maģistra studiju absolventi, no tiem 12 – Anete Kalniņa, Normunds Stanka, Diāna Bobriševa-Gončaruka, Paula Kalniņa, Solvita Šņore, Mārtiņš Pētersons, Ina Viršiča, Amanda Jaunzeme, Aija Kalēja, Viktorija Pavļiva, Dace Dubkēviča un Daiga Birzleja - saņems izcilības jeb "sarkanos" diplomus.

Jau šīs nedēļas izskaņā, 16. jūnijā, notiks izlaidums Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventiem, kuru vidū ir divi izcilības diploma ieguvēji no akadēmiskā maģistra studiju programmas "Ekonomika".

Rīdziniece Anete Kalniņa visā studiju laikā uzrādījusi augstus sasniegumus un viņas vidējā svērtā atzīme bija 9,662 balles. Lai iegūtu sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā, izcilības diploma ieguvēja savu noslēguma darbu rakstīja par tēmu "Blokķēdes tehnoloģijas izmantošanas iespējas atjaunīgās enerģijas sektorā".

Arī izcilības diplomu iegūs Normunds Stanka no Rēzeknes novada, kurš ir vairākkārtējs LBTU absolvents. Jau iepriekš ieguvis augstākās izglītības diplomus akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Lauksaimniecības inženierzinātne", akadēmiskā maģistra studiju programmā "Lauksaimniecība" un šonedēļ arī maģistra studiju programmā "Ekonomika". Normunds savu noslēguma darbu izstrādāja par tēmu "Saules paneļu sistēmu ekonomiskais izvērtējums mājsaimniecībās". Viņa vidējā svērtā atzīme studiju laikā bija 9,196 balles.

Divas absolventes no Informācijas tehnoloģiju fakultātes izcilības jeb "sarkano" diplomu saņems 19. jūnijā.

Diāna Bobriševa-Gončaruka ir no Jelgavas un pirms četriem gadiem uzsāka studijas akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Datorvadība un datorzinātne", iegūstot inženierzinātņu bakalaura grādu datorvadībā un datorzinātnē. Viņa bakalaura darbā rakstīja par tēmu "Mākslīgā intelekta pielietojums cilvēkresursu vadīšanā" un studiju laikā Diānas vidējā svērtā atzīme bija 9,169 balles.

Rīdziniece Paula Kalniņa par savu studiju vietu bija izvēlējusies akadēmiskā maģistra studiju programmu "Informācijas tehnoloģijas". Lai iegūtu inženierzinātņu maģistra grādu informācijas tehnoloģijās, viņa izstrādā noslēguma darbu par tēmu "Paplašinātās realitātes dizaina vadlīnijas mobilās lietotnes izstrādei". Studiju laikā Paulas vidējā svērtā atzīme bija 9,243 balles.

Tāpat 19. jūnijā īpaši sveiks divus izcilības diplomu ieguvējus no Vides un būvzinātņu fakultātes, kuri studēja profesionālā maģistra studiju programmā "Būvniecība".

Viena no izcilības diploma ieguvējām ir jelgavniece Solvita Šņore un viņas vidējā svērtā atzīme studiju laikā bija 9,85 balles. Lai iegūtu profesionālā maģistra grādu būvniecībā, viņa izstrādāja savu noslēguma darbu par tēmu "Šķiedru ietekme uz dzelzsbetona siju darbību bīdes slogojumā".

Bet otrs ir Mārtiņš Pētersons no Gulbenes novada, kura vidējā svērtā atzīme studiju laikā arī bija 9,85 balles. Savā noslēguma darbā viņš pētīja tēmu "Mainīgos mikroklimata apstākļos ilgstoši ekspluatētas koksnes stiprības un stinguma īpašību novērtējums".

Savukārt 20. jūnijā izlaidumā tiks sveikti Tehniskās fakultātes absolventi, no kuriem piecām tiks pasniegti izcilības diplomi.

Divas izcilības diploma ieguvējas ir no profesionālā bakalaura studiju programmas "Dizains un amatniecība", kuras iegūs profesionālā bakalaura grādu izstrādājumu tehnoloģijās un dizainā un produktu dizainera kvalifikāciju.

Ina Viršiča ir no Jelgavas novada un viņas vidēja svērtā atzīme studiju laikā bija 9,128 balles. Lai iegūtu augstākās izglītības diplomu, jaunā speciāliste izstrādāja noslēguma darbu par tēmu "Salokāmas augšpuses mugursoma ar nodalījumu klēpjdatoram".

Amanda Jaunzeme ir no Ventspils un noslēguma darbu izstrādāja par tēmu "Dīvāna roku balstu galdu komplekts". Studiju laikā viņas vidējā svērtā atzīme bija 9,282 balles.

Izcilības diplomus saņems arī divas profesionālā maģistra studiju programmas "Karjeras konsultants" absolventes, kuras iegūs profesionālā maģistra grādu izglītības zinātnē un karjeras konsultanta kvalifikāciju.

Aija Kalēja ir no Gulbenes un viņa savā noslēguma darbā pētīja tēmu "Pieaugušo profesionālās izglītības vajadzības un piedāvājums karjeras vadības skatījumā", turklāt visā studiju laikā uzrādīja augstus sasniegumus – 9,364 vidējā svērtā atzīme.

Tāpat augstus rezultātus uzrādīja Viktorija Pavļiva no Rīgas un viņas vidējā svērtā atzīme bija 9,175 balles. Lai iegūtu augstākās izglītības diplomu, izstrādāja noslēguma darbu tēmu "Brīvprātīgais darbs jauniešu karjeras izvēles motivācijā".

Arī Dace Dubkēviča no akadēmiskā maģistra studiju programmas "Pedagoģija" (uzņemšana 2023./2024. studiju gadam netiks īstenota) iegūs izglītības zinātņu maģistra grādu pedagoģijā un izcilības diplomu. D. Dubkēviča ir no Iecavas un savā noslēguma darbā rakstīja par tēmu "Pamatskolas skolēnu svešvalodas A2 un B1 līmeņa prasmju veicināšana ar digitālajām tehnoloģijām". Studiju laikā viņas vidējā svērtā atzīme bija 9,364 balles.

Izcilība diplomu saņems arī Lauksaimniecības fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas absolvente Daiga Birzleja, kura tiks sumināta 22. jūnijā LBTU Aulā.

Daiga Birzleja ir no Rīgas un savu noslēguma darbu rakstīja par tēmu "Krūmcidoniju (Chaenomeles japonica) pavairošanas metožu salīdzinājums". Arī viņa ir viena no absolventēm, kura visā studiju laikā uzrādījusi labus sasniegumus un viņas vidējā svērtā atzīme bija 9,443 balles.

Izcilie absolventi izlaidumos tiks sveikti ārpus kārtas un viņi pirmie saņems dokumentus par augstākās izglītības iegūšanu sarkanos vākos, kā arī pateicības no LBTU rektores un fakultātes par augsto sasniegumu studijās.

LBTU izcilības diplomu pasniedz absolventiem, kuriem studiju laikā vismaz 75 procenti no atzīmēm bijušas 9 vai 10 un nav vērtējumu, kas zemāki par 7 ballēm. Tāpat diploma pretendentam valsts eksāmeni vai studiju noslēguma darbi jāaizstāv ar 9 vai 10 ballēm. Izcilības jeb "sarkanais diploms" ir pierādījums jauniešu augstajām darba spējām, disciplīnai un nopietnajai attieksmei pret studiju darbu.

Intervijas izcilajiem absolventiem un par viņu panākumiem studijās, kā arī nākotnes plāniem varēsiet lasīt jūlijā un augustā LBTU mājaslapā.

Pievienots 13/06/2023