Pārlekt uz galveno saturu

Sākusies jauno studentu uzņemšana klātienē Jelgavas pilī

No 18. līdz 24. jūlijam Jelgavas pilī (Lielā iela 2, Jelgava) norisinās jauno studentu uzņemšana Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju programmās. Pirmajā stundā iespēju iesniegt pieteikumu klātienē un uzrādīt savus izglītības dokumentus, lai startētu uzņemšanas konkursā, izmantoja 26 topošie bakalauri un 8 topošie maģistri. Uzņemšanas speciālisti strādā katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet sestdienā no plkst. 10.00 – 13.00.

Pirmā topošā studente, kura izmantoja iespēju iesniegt pieteikumu klātienē, bija jelgavniece Jeļizaveta Bulaha. Šis viņai jau būs otrais uzņemšanas konkurss, jo pirms pāris gadiem sākusi studijas veterinārmedicīnā, līdz ar to universitāte Jelgavā viņai nav sveša. Taču pēc divu gadu studijām jaunā sieviete sapratusi, ka nav izvēlējusies profesiju, kurā vēlas turpmāk strādāt un attīstīt sevi.

Šobrīd Jeļizaveta pieņēmusi drosmīgu lēmumu sākt visu no sākuma un savu nākotni saista ar informācijas tehnoloģiju nozari. Viņas pieteikumā kā pirmā prioritāte izvēlēta studiju programma “Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai”, bet kā otrā norādīta “Datorvadība un datorzinātne”.

Līdzīgu profesionālās dzīves ceļu izvēlējies arī Ivo Jurčs no Saldus, kurš pieteikumu Jelgavas pilī iesniedza pāris minūtes pēc Jeļizavetas un, iespējams, būs viņas studiju biedrs. Iepriekš tehnikumā ieguvis datortehniķa kvalifikāciju, izlēmis turpināt iesākto un studēt programmā “Datorvadība un datorzinātne”. LBTU nav sveša arī viņam, jo te būts Atvērto durvju dienā un iepazīta gan fakultāte, gan mācībspēki un tās vadība. Tā kā Saldus tehnikumā mācījies ar labām sekmēm, uzņemšanas konkursā Ivo ieguvis priekšrocību.

Pirmajā stundā sastapto topošo studentu intereses ir ļoti dažādas. Vieni izvēlējušies universitātes senāko studiju virzienu lauksaimniecībā un nolēmuši nepilna laika studijās iegūt agronoma kvalifikāciju. Citi vairāk skatās jaunāko studiju programmu virzienā un nolēmuši studijas apvienot ar darbu, izvēloties tālmācības studiju formu programmā “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”. Kopumā šajā vasarā LBTU piedāvā 23 pamatstudiju programmas un 16 augstākā līmeņa studiju programmas, līdz ar to katrs var atrast savām interesēm atbilstošu studiju virzienu.

Paralēli pieteikumu pieņemšanai klātienē turpinās pieteikumu iesniegšana elektroniski - pamatstudijās (bakalaura) iespējams to noformēt portālā www.latvija.lv/studijas, bet augstākā līmeņa studijās (maģistra) elektroniskā pieteikšanās iespējama visiem LBTU (iepriekš LLU) absolventiem, kuriem ir pieeja LAIS. Ja nav absolvēta LBTU, pieteikuma iesniegšana uz augstākā līmeņa programmām notiek tikai klātienē Jelgavas pilī.

Detalizēta informācija par uzņemšanu LBTU pieejama https://www.lbtu.lv/lv/jauno-studentu-uznemsana-lbtu-2023

Pievienots 18/07/2023