EIT Food Challenge Labs 2025 – Beyond the Pea noslēguma pasākums Jelgavas pilī
No 15. līdz 25. septembrim Jelgavā norisinās starptautiskais ideju konkurss EIT Food Challenge Labs 2025 – Beyond the Pea, kurā 30 dalībnieki deviņās komandās meklēs inovatīvus risinājumus, kā pārvērst zirņu pārstrādes blakusproduktus ilgtspējīgos un komerciāli dzīvotspējīgos produktos. Desmit dienu laikā komandas strādās pie diviem aktuāliem izaicinājumiem – jaunu tirgu radīšanas attīrītai zirņu cietei, izmantojot fermentācijas tehnoloģijas un nepārtikas risinājumu izstrādes zirņu iekšējām šķiedrām, pārvēršot potenciālos atkritumus vērtīgos produktos.
Noslēguma pasākumā, kas paredzēts 25. septembrī, komandas pirmo reizi publiski prezentēs savus risinājumus, saņems ekspertu atsauksmes un sacentīsies par vērtīgām balvām. Abos izaicinājumos labāko risinājumu autori iegūs 1500 eiro naudas balvas, kā arī simpātiju balvas no organizatoriem. Labākajām idejām būs iespēja turpināt attīstību, sadarbojoties ar pasākuma organizatoriem un iesaistoties EIT Food uzņēmējdarbības atbalsta programmās.
Pasākuma kulminācija Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (Jelgavas pils, Lielā iela 2) plānota no plkst. 17.00 ar uzrunu un konkursa kopsavilkumu, bet no plkst. 17.30 līdz plkst. 18.30 paredzētas komandu prezentācijas un pēc tam notiks ekspertu paneļdiskusija. Savukārt plkst. 19.00 sāksies apbalvošanas ceremonija.
Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja dzirdēt jaunākās idejas un prototipus, kas tapuši tikai desmit dienu laikā, satikt jaunos pārtikas inovatorus, mentorus un industrijas ekspertus, kā arī gūt iedvesmu un veidot sadarbības iespējas ilgtspējīgas pārtikas nākotnē. Pasākumā var piedalīties ikviens interesents un iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama.
Vairāk informācija pieejama, izmantojot šo saiti.
EIT Food Challenge Labs 2025 ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) pārtikas industrijas zināšanu un inovāciju kopienas EIT Food iniciatīva. Latvijā to īsteno Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) kā EIT Food Hub Latvija, sadarbībā ar BirgerMind, kas nodrošina pasākuma organizatorisko atbalstu un prototipēšanas procesu, un ASNS Ingredient, kas izvirza aktuālos uzņēmējdarbības izaicinājumus un piešķir balvas labāko risinājumu autoriem.

