Pārlekt uz galveno saturu

EIT Food Challenge Labs 2025: Beyond the Pea

No 15. līdz 25. septembrim EIT Food Challenge Labs 2025 – Beyond the Pea pulcēs radošus prātus, lai izstrādātu ilgtspējīgus un praktiskus risinājumus, balstoties uz zirņu pārstrādes blakusproduktu potenciālu. Pieteikšanās atvērta līdz 2025. gada 11. septembrim!

EIT Food Challenge Labs 2025 ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) pārtikas industrijas zināšanu un inovāciju kopienas EIT Food iniciatīva. Latvijā to īsteno Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU)EIT Food Hub Latvija, sadarbībā ar BirgerMind, kas nodrošina pasākuma organizatorisko atbalstu un prototipēšanas procesu, un ASNS Ingredient, kas izvirza aktuālos uzņēmējdarbības izaicinājumus un piešķir naudas balvas labāko risinājumu autoriem.

Programma ietver tiešsaistes mentorēšanas sesijas komandu atbalstam visā procesa gaitā, kā arī klātienes un tiešsaistes meistarklases par dizaina domāšanu, prototipēšanu un pičošanas prasmēm. Noslēguma pasākums notiks 25. septembrī Jelgavas pilī, Sudraba zālē, kur komandas prezentēs savus risinājumus, saņems ekspertu atsauksmes un sacentīsies par balvām.

Divi izaicinājumi no ASNS Ingredient:

  1. Jaunu un nestandarta tirgu attīstīšana attīrītai zirņu cietei, izmantojot fermentācijas tehnoloģijas
  2. Nepārtikas potenciāla atklāšana zirņu iekšējām šķiedrām pēc mitrās apstrādes

Balvas: 

  1. 1500 EUR naudas balvas abos izaicinājumos labāko risinājumu komandām
  2. Simpatiju balvas no nozares pārstāvjiem un mentoriem
  3. Iespējas turpināt ideju attīstību EIT Food inovāciju atbalsta programmās

Ko tu iegūsi?

  • Interaktīvas tiešsaistes un klātienes sesijas ar komandas darbu un prototipēšanu
  • Ekspertu vadītas darbnīcas: dizaina domāšana, prototipēšana un pičošanas prasmes
  • Atbalsts no vairāk nekā 10 mentoriem pārtikas, inovāciju, biznesa un dizaina jomās
  • Tīklošanās ar industrijas ekspertiem un potenciālajiem klientiem
  • Publiska uzstāšanās Jelgavas pilī, Sudraba zālē
  • Iespēja pārvērst savu ideju par īstu risinājumu ar starptautisku atpazīstamību

Svarīgi datumi: 

15. septembris – Tiešsaistes atklāšana un iepazīšanās (17:00–19:00, Zoom platforma) 
16. septembris – Tiešsaistes pičošanas meistarklase, 1. daļa (17:00–18:00, Zoom platforma) 
16. septembris – Tiešsaistes dizaina domāšanas meistarklase, 1. daļa (18:00–19:00, Zoom platforma) 
20. septembris – Hibrīda prototipēšanas sesija (11:00–13:30, TEPEK, Rīgas iela 22a, Jelgava / Zoom platforma) 
22. septembris – Tiešsaistes dizaina domāšanas meistarklase, 2. daļa (17:00–18:00, Zoom platforma) 
23. septembris – Hibrīda pičošanas meistarklase, 2. daļa (17:00–18:00, TEPEK / Zoom platforma) 
25. septembris – Noslēguma pičošana un balvu pasniegšana (17:00–19:30, Jelgavas pils, Sudraba zāle)

Norises vieta: Zoom un klātienes sesijas Jelgavā, Gala pasākums – Jelgavas pilī

Darba valoda: angļu 

Nepalaid garām iespēju – piesakies šeit līdz 11. septembrim!

Plašāka informācija par EIT Food Challenge Labs 2025 sazinoties ar organizatoriem – EIT Food Hub Latvia pa e-pastu: eitfood@lbtu.lv.