Pārlekt uz galveno saturu

Jaunieši aicināti piedalīties Viesmīlības vasaras skolas nodarbībās

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģijas universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte (LBTU PTF) Jelgavā jau sesto gadu organizēs Viesmīlības vasaras skolu, lai iepazīstinātu jauniešus ar viesmīlības nozari un izzinātu tās lielākos noslēpumus. Jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti pieteikt savu dalību pasākumam, kas norisināsies no 9. jūnija līdz 13. jūnijam gan LBTU e-studiju platformā (no pirmdienas līdz ceturtdienai), gan klātienē (piektdien) no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00.

Viesmīlības vasaras skolas organizēšana ir kļuvusi par tradīciju, taču katru gadu tā saturiski pielāgojas aktualitātēm Latvijas un pasaules mērogā. Šogad par Viesmīlība vasaras skolas tēmu izvēlēta "Dinamiskā viesmīlības pasaule". Tajā ar savām zināšanām un prasmēm dalīsies fakultātes Pārtikas institūta viesmīlības virziena pārstāvji un profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu vadība" īstenošanā iesaistītie mācībspēki, kā arī studenti.

Pasākuma atklāšana plānota 9. jūnijā plkst. 10.00 LBTU e-studiju platformā ar Viesmīlības vasaras skolas organizatores Gita Krūmiņas – Zemtures uzrunu, bet pēc tam sekos dalība eksperimentos, lekcijās un citās aktivitātēs.

Pirmās dienas tematika veltīta tēmai "Ilgtspējība", kur dalībnieki tiks iepazīstināti ar trīs tēmām: "Ēdināšanas pakalpojums kā Latvijas kultūras sastāvdaļa" (Pārtikas institūta lektore Gita Krūmiņa – Zemture), "Restorāni nākotnes perspektīvā" (vadīs: Pārtikas institūta docents Jānis Jenzis) un "Garšas ceļojums apkārt Latvijai: gastronomiskais tūrisms" (vadīs: Pārtikas institūta pasniedzējs Edgars Pažerauskis).

10. jūnijā runās par tēmu "Komunikācija", ietverot lekcijas par "Stratēģiskās komunikācijas loma viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta pasniedzēja Marta Eglīte), "Mēs esam vienādi vai dažādi?" (vadīs: Pārtikas institūta docente Sandra Īriste) un "Efektīva stresa pārvaldība" (vadīs: Sociālo un humanitāro zinātņu institūta docente Kitija Kirila).

11. jūnijā diskutēs par tēmu "Inovācijas". Šajā dienā dalībnieki dzirdēs stāstījumus par "Mākslīgais intelekts viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta asociētais asociētais profesors Mārtiņš Šabovics", "Inovācijas viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta docente Rita Riekstiņa – Dolģe) un " Jauniešu uzturs mūsdienu dinamiskajā pasaulē " (vadīs: Pārtikas institūta profesore Ilze Beitāne).

Ceturtdien, 12. jūnijā, būs tēma "Studijas un pētniecība", kad dalībnieki tika iepazīstināti ar vairākiem tematiem "Studijas viesmīlībā – vieta jauniešu izaugsmei" (vadīs: Pārtikas institūta lektore Gita Krūmiņa – Zemture), "Studentu pētniecība viesmīlībā" (vadīs: studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu vadība" 4. kursa studenti) un "Augu pasaule viesmīlības uzņēmumu interjerā" (vadīs: Augsnes un augu zinātņu institūta lektore Irina Sivicka).

Savukārt noslēdzošajā dienā, 13. jūnijā, Viesmīlības vasaras skolas dalībniekiem būs lieliska iespēja viesoties Latvija Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) jeb tās galvenajā ēkā - Jelgavas pilī, kur norisināsies vairākas praktiskas nodarbības klātienē "Prakses Jelgavas pilī". Nodarbību laikā notiks darbošanās gan ķīmijas virziena laboratorijās "Ķīmija viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta asociētais profesors Ingmārs Cinkmanis), gan Ēdienu tehnoloģiju laboratorijā "Izcils ēdiens tikai 15 minūtēs " (vadīs: Pārtikas institūta docente Liene Jansone).

Tāpat ikvienam būs iespēja doties ekskursijā ar Jelgavas pils muzeja vadītāju Gintu Linīti, kura atklās pils noslēpumus un interesantākos faktus par vēsturi, būvniecību un pils iemītniekiem. Bet pēc tam sekos 6. Viesmīlības vasaras skolas noslēguma pasākums.

6. Viesmīlības vasaras skola būs atvērta no 9. jūnija līdz 13. jūnijam. Aicinām interesentus reģistrēties līdz 5. jūnijam, izmantojot šo saiti. Norādīta informācija par dalībniekiem tiks izmantota tikai saziņai par pasākuma norisi.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Gita Krūmiņa – Zemture e-pastā: gita.krumina@lbtu.lv.

Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātē (LPTF) tiek īstenotas deviņas studiju programmas trīs studiju līmeņos - profesionālā bakalaura studiju programma "Ēdināšana un viesnīcu vadība", akadēmiskā bakalaura studiju programma "Pārtikas kvalitāte un inovācija", 2. līmeņa profesionālā studiju programma "Pārtikas produktu tehnoloģija", profesionālā bakalaura studiju programma "Lauksaimniecība", akadēmiskā maģistra studiju programma "Pārtikas zinātne", akadēmiskā maģistra studiju programma "Uzturzinātne" (LBTU, Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes kopīgā studiju programma), akadēmiskā maģistra studiju programma "Lauksaimniecība", kā arī doktora studiju programma "Pārtikas zinātne" un "Lauksaimniecība".

Jauno studentu uzņemšana 2025./2026. gadam notiks no 9. jūlija līdz 21. jūlijam. Detalizēta informācija par uzņemšanas norisi pieejama LBTU mājaslapā.

Afiša

 

Pievienots 28/04/2025