Pārlekt uz galveno saturu

Sajūti Ziemassvētku noskaņu LBTU

Attēla autors: No LLU arhīva

Decembris ir Ziemassvētku sajūtu un brīnumu laiks, kurā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) ik uz soļa jūtama īpaša noskaņa un Jelgavas pils ietērpta svētku rotās. Ik gadu LBTU saime rada svētku prieku, verot Jelgavas pils durvis ikvienam, lai ļautos svētku sajūtām un kaut uz mirkli patvertos no ikdienas steigas. Aicinām ikvienu piedalīties universitātes pasākumos, lai kopā izbaudītu Ziemassvētku gaidīšanas laiku.

Uzbur svētku sajūtu greznā svētku ballē

Katru gadu decembrī LBTU Aulas durvis veras polonēzei, kurā vienojas mūsu universitātes studenti, absolventi, mācībspēki un viesi no visas Latvijas. Šogad Jelgavas pils Ziemassvētku balle apmeklētāju sirdis priecēs jau 35. reizi un vairākās deju zālēs muzicēs gan bijušie, gan esošie jelgavnieki, tie, kuri ar sirds piederību ir neatņemama balles sastāvdaļa. Tradicionāli Ziemassvētku ballē būs ieturēta senatnīgā gaisotnē, vienlaikus ļaujot baudīt dažādām gaumēm atbilstošu mūziku un svētku izklaides visas nakts garumā.

Prestižajā ballē Jelgavas pilī svinīgi un ar pietāti savīta pagātne un tagadne, un balles viesi, pils sveču gaismas un noslēpumainās romantikas apņemti, kļūst par galminiekiem - brīnišķi starojošām princesēm un galantiem prinčiem. 

Dodies nesteidzīgā pastaigā pa Jelgavas pili "Ziemassvētkus gaidot"

No 17. līdz 21. decembrim LBTU aicina ciemos baudīt mierpilnu vakara pastaigu pa Jelgavas pili "Ziemassvētkus gaidot". Pirmo reizi pils būs atvērta ikvienam pirmssvētku sajūtu baudītājam, un ļaus piedzīvot brīnumu, ko rada tumsas un gaismas spēles 285 gadus senajā celtnē. Pastaigām Jelgavas pils un tās pagalms būs atvērti piecus vakarus no plkst. 17.00 līdz 20.00.

LBTU studenti un darbinieki šogad īpaši parūpējušies par pils viesiem, lai ikviens varētu izjust Jelgavas pils vēsturisko noskaņu, kas tiks paspilgtināta ar krāšņām svētku rotām, radot noslēpumainu gaisotni. Pastaigas maršruts iekļaus pils Dienvidaustrumu spārnu un pils pagalmu un sāksies no galvenās ieejas Lielupes pusē.  

Ieejas maksa: 3,00 EUR pieaugušajiem, 1,00 EUR bērniem. LBTU studentiem un darbiniekiem, uzrādot apliecības, ieeja pilī bez maksas.

Pārsteidz sevi, kolēģus, radus un draugus ar radošām dāvanām

Līdz ar egļu zaļuma un svecīšu gaišuma ienākšanu Jelgavas pilī, 19. decembrī no plkst. 12.00 norisināsies LBTU Ziemassvētku tirdziņš, kas ik gadu pārsteidz ar unikāliem darinājumiem un garšīgiem produktiem. To apmeklēt aicinām LBTU saimi, Jelgavas pilsētas iedzīvotājus un ikvienu interesentu.

Vītņu kāpņu foajē savus ražojumus piedāvās aktīvie un radošie rokdarbnieki, amatnieki, saimnieces un saimnieki jeb LBTU čaklie studenti un darbinieki, kuri brīvajā laikā veido mazus brīnumus un ielikuši savu sirds siltumu pašu rokām darinātos rotājumos, adījumos, koka izstrādājumos, saldumos, apsveikuma kartītēs un citos priekšmetos un produktos.

Iemūžini savu Ziemassvētku gaidīšanas mirkli pie Adventes vainaga Jelgavas pils pagalmā

Adventes laiks ir īpašs pārdomu, labestības, piedošanas un mīlestības laiks, kad ikviens vēlas sakārtot savas domas un darbus, apstāties un atskatīties uz paveikto, piedzīvoto un izjusto. Lai gan decembris dabā ir gada tumšākais mēnesis, LBTU rosīgie studenti un darbinieki Jelgavas pils pagalmā, radot gaišumu un svētku atmosfēru, izveidojuši Adventes vainagu, kas izrotāts ar neskaitāmām lampiņu virtenēm. 

Iepriecini līdzcilvēkus, sarūpējot dāvanu

Lai padarītu Ziemassvētku laiku gaišāku un priecīgāku sociālās aprūpes centra iemītniekiem, LBTU Studējošo pašpārvalde aicina piedalīties labdarības akcijā "Eņģeļa pasts, Ziemassvētku vecīša darbnīca 2023", kā mērķis ir sociālās un emocionālās labklājības veicināšana sociāli mazaizsargāto personu grupām visā Latvijā.

Lai piedalītos akcijā, sūti savu pieteikumu e-pastā: sociala.lbtusp@gmail.com, saņem iemītnieka vārdu, aprakstu un dāvanas satura sarakstu, sagatavo pārsteiguma dāvanu no 20 eiro līdz 30 eiro vērtībā, pie dāvanas klāt pievieno arī 2,50 eiro, kas tiks ziedoti Eņģeļa pasta projektu atbalstīšanai, sagatavoto dāvanu nogādā līdz 19. decembra plkst. 19.00 LBTU Studējošo pašpārvaldes telpā (1. studentu viesnīca, Lielā iela 1, Jelgava).

Dāvanas var sagatavot gan individuāli, gan vairāku cilvēku komandā. Savukārt LBTU Studējošo pašpārvalde parūpēsies un tālāk sagatavotās dāvanas nogādās Jelgavas novada pašvaldības sociālās aprūpes centra "Zemgale" iemītniekiem.

Novēlam brīnumainu svētku gaidīšanas laiku kopā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU) Jelgavā!

Pievienots 14/12/2023