PĀRTIKAS ZINĀTNE
ĪSUMĀ PAR PROGRAMMU

Studiju līmenis:
Doktora studiju programma

Studiju veids un ilgums:
Pilna laika studijas: 3 gadi (6 semestri)

Iegūstamais grāds un/vai kvalifikācija:
Zinātnes doktora grāds zinātnes doktors (Ph.D.) inženierzinātnēs un tehnoloģijās

Programma akreditēta:
15.12.2028.

Studiju maksa semestrī:
Pilna laika studijās: 1500 eur

Valsts finansētās budžeta vietas:
5
Valsts stipendijas apmērs – 140 eur
Programmas apjoms:
120 kredītpunkti (KP) (180 ECTS), no kuriem 30 KP - teorētiskās studijas, 90 KP - zinātniski pētnieciskais darbs

Lekciju norises vieta:
Jelgava
Studiju programmas mērķis ir sagatavot atbilstoša līmeņa speciālistus zinātnisko problēmu risināšanai, kas saistītas ar pārtikas produktu ražošanu un uztura pilnveidošanu un nodrošināt zinātniski pedagoģisko kadru nomaiņu Pārtikas tehnoloģijas fakultātē un citās zinātniskās iestādēs, kas saistītas ar zinātniski pētnieciskā darba virzienu šajā zinātņu nozarē.
PROGRAMMAS SATURS
Teorētiskās studijas:
- apakšnozares vai apakšnozares virziena speckurss,
- pētījumu metodoloģija (pārtikas zinātnē),
- pētījumu virziena speckurss,
- profesionālās svešvalodas speckurss.
Zinātniski pētnieciskais darbs:
- pētniecība, t.sk. kursi Lietišķās daudzvariāciju metodes I un II, Zinātnisko rakstu sagatavošana,
- pētījumu rezultātu prezentēšana,
- pētījumu rezultātu publicēšana,
- promocijas darba izstrādāšana un noformēšana.
UZŅEMŠANAS PRASĪBAS
- inženierzinātņu maģistra grāds pārtikas zinātnes nozarē,
- iestājpārbaudījums - akadēmiskais vai profesionālais maģistra grāds citā zinātnes nozarē.
KONTAKTINFORMĀCIJA
Programmas direktore
Profesore, Dr.sc.ing. Inga Ciproviča
Pārtikas institūts
E-pasts: inga.ciprovica@lbtu.lv
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Jelgava, Rīgas iela 22A, LV-3004
Tālrunis: 63021075
E-pasts: lptfdek@lbtu.lv