Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgusies pieteikumu pieņemšana bakalaura un maģistra studijām LBTU

24. jūlijā noslēdzās jauno studentu pieteikumu pieņemšana uzņemšanas konkursā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU). Tajā varēja pretendēt uz studiju vietu kādā no 23 pamatstudiju jeb bakalaura programmām un 16 augstākā līmeņa jeb maģistra programmām. Kopumā saņemtais pieteikumu skaits pamatstudijās šogad ir 3154 pieteikumi, no kuriem 811 ir pirmās prioritātes pieteikumi, bet augstākā līmeņa studijās – 304 pieteikumi. Savukārt pieteikumu pieņemšana doktora studijās sāksies no 21. augusta.

Pamatstudiju uzņemšanas konkursā lielākais pieteikumu skaits saņemts programmā “Veterinārmedicīna”, kuru kā savu pirmo prioritāro programmu izvēlējušies 106 studētgribētāji. Otra biežāk izvēlētā programma ir “Mežinženieris”, kas kopumā gan pilna, gan nepilna laika grupās saņēmusi 94 pirmās prioritātes pieteikumus. Turklāt pirmo reizi populārāko studiju programmu trijnieku noslēdz programma “Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai”, kas saņēmusi 56 pirmās prioritātes pieteikumus.

Tikpat augstu studētgribētāju interesi var novērot studiju programmās “Lauksaimniecība”, kur saņemti 55 pirmās prioritātes pieteikumi, “Ekonomika”, kur saņemti 54 pirmās prioritātes pieteikumi, un “Dizains un amatniecība”, kura kā pirmā prioritāte izvēlēta 45 reizes. Visās trijās pieteikumi saņemti gan pilna, gan nepilna laika studiju grupās.

Savukārt lielākais konkurss uz vienu valsts finansētu studiju vietu pirmajā prioritātē izveidojies programmās “Komercdarbība un uzņēmuma vadība”, kur uz vienu vietu pretendē 3,4 studētgribētāji, “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” pilna laika studiju grupā, kur uz vienu vietu pretendē 3,3 studētgribētāji, “Mežinženieris” ar 2,8 studētgribētājiem uz vienu vietu un “Veterinārmedicīna” ar 2,1 studētgribētāju uz vienu vietu.  

Augstākā līmeņa jeb maģistra studiju programmās lielākais pieteikumu skaits saņemts “Projektu vadība”, kurā vēlmi studēt izteicis 51 topošais maģistrants, un “Uzņēmējdarbības vadība”, kurā saņemts 41 pieteikums. Pieprasītas ir arī “Ekonomika” ar 35 pieteikumiem, “Mežzinātne” ar 29 pieteikumiem un “Pārtikas zinātne” ar 24 pieteikumiem.

Lielākais konkurss uz vienu studiju vietu šajā studiju līmenī veidojas abās populārākajās programmās: “Projektu vadība” par studiju vietu konkurē 3,6 topošie maģistri, un “Uzņēmējdarbības vadība” par studiju vietu konkurē 2,9 studētgribētāji.

No 25. jūlija dažās programmās norisinās iestājpārbaudījumi, un konkursa rezultātus pamatstudijās varēs uzzināt 28. jūlija vakarā, bet augstākā līmeņa studijās no 31. jūlija, sazinoties ar savas izvēlētās programmas fakultātes dekanātu. LBTU absolventi, kuri studijām maģistra līmenī pieteicās elektroniski, provizorisko rezultātu varēs redzēt savā LAIS kontā.

Lai sāktu studijas LBTU rudenī, no 31. jūlija līdz 4. augustam obligāta ir studiju līgumu slēgšana tiem studētgribētājiem, kuri būs ieguvuši studiju vietu. Bet no 7. augusta LBTU izsludinās uzņemšanu brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās, kuras pēc līgumu slēgšanas nebūs aizpildītas. Līdz ar to interesenti, kuri nepaspēja piedalīties uzņemšanas konkursā jūlijā, atsevišķās programmās to vēl varēs izdarīt augustā.

Pievienots 25/07/2023